Veilige planten voor kleine onderzoekertjes

Houd jij van een groene woning vol planten en een tuin die vol in bloei staat? Maar heb jij ook een gezin met jonge kinderen? Dan is het belangrijk om bewust om te gaan met de aankoop van planten. Jonge kinderen zijn namelijk bijzonder nieuwsgierig en avontuurlijk. Zij ontdekken de wereld met hun handen en door dingen in hun mond te stoppen. Als je even niet omkijkt, kan jouw kind de nieuwe kamerplant aan het “proeven” zijn. Het is dus belangrijk dat je weet dat jouw planten veilig zijn voor jouw gezin. In dit artikel geven wij een aantal voorbeelden van veilige planten voor in en rondom het huis.

Veilige planten voor kleine onderzoekertjes
© Pixabay.com

Kunstplanten en bloemen
Heb jij geen groene vingers en wil je niet iedere seconde op hoeven letten of jouw kind met de kamerplanten aan het spelen is? Kies dan gelijk voor de veilige route en schaf kunstplanten en bloemen aan. Deze zijn tegenwoordig nauwelijks van echte planten te onderscheiden en bieden dezelfde uitstraling. Het enige verschil is dat jij je geen zorgen hoeft te maken over jouw spelende kinderen bij de planten. Nog een groot voordeel is dat deze planten ook geen potgrond nodig hebben. Mocht er een plant omver vallen door een speelsessie, dan hoef jij niet alle potgrond uit het tapijt te zuigen.

Kruiden als kamerplant
Geniet van een heerlijk geurend huis en verse kruiden voor het bereiden van het eten. Kies voor kruidenplanten voor in huis. Deze planten zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook gewoon gegeten worden. Je hoeft niet bang te zijn dat deze planten giftig zijn en kunt jouw kind met een gerust hart de planten laten ontdekken.

Krulvaren
De krulvaren is een veilige en kindvriendelijke plant. Deze plant is niet alleen bijzonder sterk, ook is deze niet giftig voor mensen. Een ander groot voordeel is dat deze plant ook erg eenvoudig is in het onderhoud. Deze plant kan lang zonder water en vereist niet al te veel zonlicht. De ideale kamerplant dus!

Veilige planten voor kleine onderzoekertje
© Flickr.com

Goudpalm
De goudpalm is een echte aanwinst voor iedere woning. Deze brengt sfeer en is helemaal veilig. Wil jij jouw woning of tuin opfleuren met een veilige plant? Dan is een goudpalm een geweldige optie.

Pannenkoekplant
Deze plant is de laatste jaren enorm populair geworden. De plant doet zijn naam eer aan vanwege de bladvorm. Het blad is namelijk perfect rond in de vorm van een pannenkoek. Deze plant kan in enkele jaren namelijk enorm hard groeien en voorzien van nieuwe plantjes. Het is een leuke manier om jouw woning een stuk groener te maken. Daarnaast is deze plant ook helemaal veilig voor kinderen. Het is zelfs een leuk project om samen met jouw kinderen de jonge plantjes van de pannenkoekplant te herplanten.

Je hoeft dus helemaal geen desastreuze keuzes te maken voor veilige planten in en rondom het huis. Ook wanneer je een gezin met jonge kinderen hebt, is het mogelijk om een groene woning te creëren. Koop bewust planten waarvan je weet dat ze veilig zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor kleine kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor huisdieren. Wil jij het helemaal handig aanpakken? Dan kun je natuurlijk ook altijd simpelweg kunstplanten aanschaffen. Zo heb je geen omkijken naar de planten en zijn deze veilig voor jonge kinderen.