Deze planten zijn niet gevaarlijk voor je huisdier

Weinig is belangrijker voor je dan je huisdier? Je trouwe viervoeter, je knuffelpoes of je gezellige konijn? Of welk huisdier jij ook hebt. Gevaren houd je ver bij ze vandaan. Maar ja, je wilt ook wel wat gezelligheid en natuur in je woning en in je tuin. Je moet er tegelijkertijd niet aan denken dat planten giftig zijn voor jouw huisdier. Welke planten kun je prima kiezen?

Deze planten zijn niet gevaarlijk voor je huisdier
© Pixabay.com

Planten kunnen echt giftig zijn

Als je hier nooit van gehoord hebt, denk je misschien dat het wel meevalt. Toch zijn een aantal kamerplanten en tuinplanten echt heel gevaarlijk voor bijvoorbeeld poezen en honden. Zeker poesjes en jonge honden spelen met alles wat ze tegenkomen. Dus ook met jouw nieuwe kamerplant. Je moet er niet aan denken dat dit gevaar oplevert. Honden en katten kunnen last krijgen van misselijkheid, huidirritatie of diarree. In het ergste geval gaat je huisdier zelfs dood door bepaalde planten. Maar geen nood, er blijven nog genoeg mogelijkheden over om de natuur in huis en tuin te halen.

1. Areca Palm

Echt een prachtige plant voor in de woonkamer. En je hoeft niet bang te zijn dat jouw hond of kat hier ziek van wordt. Zet je deze palm in je interieur, dan krijg je meteen zo’n heerlijk vakantiesfeertje. Net of je elke dag in tropische oorden bent. Verder heeft de plant echt wel een gezellige uitstraling.

2. Calathea

Eigenlijk behelst deze naam een hele familie. Je kunt echt alle kanten op. En geen van deze planten is gevaarlijk voor je dier. Er zijn 8 soorten en het is ook prachtig om ze allemaal tegelijk in een bepaalde ruimte te zetten. Het is een grote familie en ze matchen prima met elkaar. Je moet wel een beetje groene vingers houden en de planten vragen wel wat tijd van je. Zonder een goede verzorging zullen ze het namelijk niet heel erg lang overleven.

Deze planten zijn niet gevaarlijk voor je huisdie
© Pixabay.com

3. Bananenplant

Ga jij het liefst voor tropisch? Kies dan, naast de palm, ook nog voor een echte bananenplant. Houd er rekening mee dat ze aardig groot kunnen worden. Maar dan heb je tenminste wel echt een plant. En je hond of je kat zal absoluut geen hinder ondervinden van deze groene vriend. Deze plant is fantastisch voor het klimaat in je woning. Goed voor je gezondheid dus. De grote bladeren geven namelijk aardig wat vocht af. Kies wel voor een plekje met wat zon, want daar houden bananenplanten van. Geef je dan ook nog regelmatig water, dan kan deze plant je enorm veel plezier opleveren.

4. Graslelie

Dit is weer een heel ander soort kamerplant. Maar ja, ieder heeft weer zo zijn eigen wensen. Dit plantje doet het ook heel goed in de slaapkamer. Jouw poes kruipt ook nogal eens onder je dekbed? De graslelie vormt geen enkel gevaar voor je poezebeest. Ook dit plantje zuivert de lucht en is dus echt een aanwinst voor je huis. Verder groeit het als kool en is het prima te stekken. Zo heb je voor weinig geld binnen no time een groen interieur. Geef de lelie wel echt twee keer per week water, want dat heeft ze absoluut nodig.

5. Wild kattenkruid

Zoek je iets voor in de tuin, dan is er gelukkig heel veel mogelijk. Kattenkruid betekent gelukkig niet dat dit gevaarlijk is. Je kat zal juist blij worden van dit wilde kattenkruid. De plant bloeit prachtig. De hommels zullen jouw tuin graag bezoeken als je dit kruid aanschaft.