Enkele tips om te verhuizen zonder zorgen

Ga je voor het eerst alleen wonen? Zet je de stap om te gaan samenwonen? Heb je lang uitgekeken naar een nieuw stekje? Verhuizen is een uitdaging die steeds nieuwe avonturen en een nieuwe start met zich meebrengt, maar helaas ook veel stress en werk. Met onze tips kun je ervoor zorgen dat je zonder zorgen kunt verhuizen.

Enkele tips om te verhuizen zonder zorgen
© Pixabay.com

Begin tijdig met een haalbare planning

Verhuizen is niet iets wat je zomaar even tussendoor doet. Het vergt heel wat voorbereiding en veel zaken moeten in orde gebracht worden voordat het zover is. Eigenlijk kun je met het plannen van je verhuizing al vroeg beginnen, je kunt hier zelfs al mee beginnen vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen. Begin tijdig met inpakken, verwittig iedereen dat je gaat verhuizen en maak afspraken met iedereen die bij de verhuizing betrokken is. Een lijstje maken met wie wat zal doen wanneer kan hierbij een grote hulp zijn. Het zal er bovendien voor zorgen dat je in de stress van het moment geen zaken over het hoofd ziet.
Begin alvast met het maken van alle lijstjes om een goed beeld te krijgen op wat nog allemaal moet gebeuren: een lijstje met wat vooraf nog moet geregeld of gedaan worden, zoals bijvoorbeeld behangen terwijl de kamers nog leeg zijn, een lijstje met de planning voor de dag zelf en een lijstje met wat na de verhuizing moet gebeuren. Laat je vooral niet afschrikken door de lijstjes, veel zaken nemen niet veel tijd in beslag en zul je al snel kunnen afvinken.

De dag van de verhuizing

Bij een verhuizing zijn vaak heel wat mensen betrokken. Niet alleen jijzelf, maar ook professionele verhuizers en vrienden of familie die komen helpen. Het komt er dan ook op aan om ervoor te zorgen dat alles efficiënt en doordacht verloopt. Ook hier zal een goede planning van wie wat doet nodig zijn. Zo kun je vermijden dat er zaken niet gebeuren of dat de verhuizing vertraging oploopt, omdat iedereen elkaar voor de voeten loopt.
Maak goede afspraken met iedereen en zorg ervoor dat iedereen weet wat zijn taken zijn die dag. Je kunt hiervoor ook best advies vragen aan de verhuisfirma die je komt helpen. Zij zijn experts en kunnen je helpen met het opmaken van een goed werkschema, zodat alles snel, vlot en veilig verloopt.

Enkele tips om te verhuizen zonder zorge
© Pixabay.com

Tijd om te genieten van je nieuwe stekje

Eenmaal al je spullen op je nieuwe adres zijn aangekomen, kun je best direct met het uitpakken en organiseren beginnen. Je wilt toch niet nog maanden tussen de dozen en stapels leven. Het zal heel wat tijd, werk en energie vragen, maar des te rapper kun je aan het nieuwe hoofdstuk in je leven beginnen.
Regel ook zo snel mogelijk de zaken die nog moeten afgehandeld worden op je oude adres. Denk maar aan de schoonmaak van het pand, het afsluiten van energievoorzieningen en het overhandigen van sleutels.


Met bovenstaande tips in het achterhoofd, zul je in alle rust en zonder zorgen kunnen verhuizen. Je weet dat je alles perfect geregeld hebt en dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je bepaalde zaken vergeten bent. Een verhuizing brengt sowieso al veel met zich mee, geen reden dus om het jezelf extra moeilijk te maken. Samen met professionals en je vrienden en familie kun je in geen tijd genieten van je nieuwe woning en van je nieuwe leven. Veel succes en geluk alvast.