Met deze tips kun je ook jouw woning beveiligen tegen inbraak

Heb je ook al eens stilgestaan bij het stijgende aantal woninginbraken? We kunnen er niet meer omheen, het risico om zelf ook slachtoffer te worden hiervan, vergroot aanzienlijk. En dit wil niemand meemaken natuurlijk, je wilt geen vreemde die door je spullen gaat en je woning overhoop haalt. Hoog tijd dus om eens werk te maken van de beveiliging van je woning. We geven je hierna graag enkele waardevolle tips mee om dit te bereiken.

Met deze tips kun je ook jouw woning beveiligen tegen inbraak
© Pixabay.com

Bekijk je woning door de ogen van een inbreker

Het klinkt misschien wat vreemd, maar je woning bekijken door de ogen van een inbreker zal je een schat aan informatie opleveren. Informatie van waaruit je al een eerste stap kan zetten naar een betere beveiliging.
Zaken die je zelf al kan doen zonder investeringen zijn eenvoudig en voor de hand liggend, toch krijgen nog steeds veel inbrekers kansen door onoplettendheid van bewoners. Zorg ervoor dat telkens wanneer je jouw woning verlaat, je alle ramen en deuren afsluit. Zelfs een kantelraam kan voor een inbreker genoeg zijn om op geen tijd binnen in je woning te staan. En dat plezier wil je hem uiteraard niet gunnen. Voor je vertrekt een rondje en in rond je woning maken en alles slotvast afsluiten, is hier de perfecte oplossing voor.
Laat ook nergens rond je woning gerief liggen dat een inbreker kan gebruiken als gereedschap om binnen te raken. Berg ladders op in het tuinhuis en laat geen hamers, schroevendraaiers en dergelijke in je tuin of op je terras liggen.

Professionele beveiliging

Tal van beveiligingssystemen zijn op de markt verkrijgbaar om de veiligheid van je woning te vergroten.
Het voorzien van een alarmsysteem met camera’s is er daar eentje van. Niet alleen zal dit een ontradend karakter hebben, het zal er ook voor zorgen dat als je wel slachtoffer zou worden, je beschikt over bewijsmateriaal voor de hulpdiensten. Vaak zullen inbrekers woningen die voorzien zijn van dergelijk systeem links laten liggen. Ze lopen een grotere kans om betrapt te worden of zonder buit te moeten afdruipen.
In en rond je woning voldoende verlichting voorzien, is een tweede middel om de beveiliging te verhogen. Veel licht zorgt ervoor dat een inbreker meer kans loopt om gezien te worden, en laat dat nu net zijn wat hij liefst wil vermijden. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een systeem met sensoren waarbij de verlichting telkens aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
Je bestaande sloten vervangen door veiligheidssloten is een volgende stap. Deze sloten zijn moeilijker open te breken en het vraagt bovendien aanzienlijk meer tijd, tijd die een inbreker niet heeft.

Met deze tips kun je ook jouw woning beveiligen tegen inbraa
© Pixabay.com

Professioneel advies op maat van jouw woning

Als je graag een degelijke en professionele beveiliging van je woning wil, doe je er goed aan raad te vragen aan een beveiligingsexpert. Hij zal je alle mogelijkheden aanbieden die voor jouw woning een meerwaarde kunnen bieden en staat ook in voor een professionele installatie ervan. Zo kun je steeds met een gerust hart je woning verlaten.
De kans op een inbraak zul je nooit helemaal tot nul kunnen herleiden, maar je kunt wel verschillende maatregelen treffen die de kans aanzienlijk verkleinen. Geef inbrekers geen kans en zet volop in op de beveiliging van jouw woning.

Wil je nog meer beveiligingstips? Lees dan ook de blog over brandbeveiliging.