Hoe vind je een goed matras?

Iedereen heeft slaap nodig. Wanneer je gaat slapen wil je natuurlijk wel kunnen genieten van een lekker bed. Hierbij komen verschillende aspecten kijken. Bij een bed maak je namelijk gebruik van een matras. Je hebt erg veel verschillende soorten matrassen, maar welke is nu goed voor je? Hoe maak je de keuze voor het beste matras? Hieronder lees je meer over het vinden van een goed matras!

© Pixabay.com

Wat is nu een goed matras?

Hoewel je spreekt over een goed matras is dat natuurlijk erg vaag, want maakt een matras nu goed? Je hebt over het algemeen niet één soort matras die perfect is voor iedereen. Een goed matras hangt namelijk af van verschillende onderdelen van een persoon. Hierbij moet een matras bijvoorbeeld wel het gewicht van iemand kunnen ondersteunen. Een matras moet dus een stevige, maar wel comfortabele ondersteuning kunnen bieden. In veel gevallen denken mensen dat een hard matras goed zou zijn voor je lichaam, maar dit is niet zo. Het type matras heeft te maken met je lichaamsgewicht en bouw.

Goede verdeling en ondersteuning

Natuurlijk speelt de voorkeur van een persoon een belangrijke rol voor de keuze van een matras. Daarnaast is het ook belangrijk dat een matras de juiste lichaamsondersteuning kan bieden. Dit verschilt per persoon, omdat de bouw en het gewicht erg kunnen verschillen. Wanneer je het hebt over een goed matras, volgt deze de vorm van je lichaam. Hierbij wordt het gewicht verdeeld over het hele matras en wordt tegelijkertijd de wervelkolom ondersteund. Op het moment dat het matras te hard is, zul je merken dat de vorm van je lichaam niet goed te volgen is en het gewicht dus ook niet goed verdeeld wordt. Wanneer je een zacht matras hebt, zal het lichaam wegzakken. 

© Pixabay.com

Welk matras voor meerdere personen?

Hoewel een matras dus erg afhangt per persoon, kan de keuze voor een goed matras voor meerdere personen erg lastig zijn. Hier heb je namelijk te maken met twee verschillende lichamen, die een andere bouw en gewicht hebben. Het beste is om dan te kiezen voor twee losse matrassen. Hierbij sluit ieder matras het beste aan op die persoon. Toch is dat niet altijd fijn. Hierbij heb je tegenwoordig veel mogelijkheden. Zo kun je een matras zo uitzoeken dat het voor beide goed is. Denk goed over de mogelijkheden na. 

Soorten matrassen

Ieder matras is ook weer gemaakt van een ander materiaal. Deze materialen zijn ook belangrijk voor de ondersteuning die jij nodig hebt en moeten aansluiten op jouw lichaam. Zo heb je veren. Bij dit matras bestaat de kern uit veren die zorgen voor elasticiteit en stevigheid. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je verluchting kunt krijgen. Op het moment dat iemand veel zweet is dit een goed matras. Ook heb je latex. Dit is oorspronkelijk een natuurlijke emulsie die komt van rubberboom. In de meeste gevallen zijn deze matrassen wat harder. Als laatste heb je nog schuimrubber. Dit matras heeft verschillen in de intensiteit, stevigheid, elasticiteit en doorlaatbaarheid, dus kan voor veel mensen handig zijn.