Alles wat je moet weten over kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben door de jaren heen enorm aan populariteit gewonnen. Werden er vroeger vooral houten kozijnen geplaatst, zien we dat deze kozijnen tegenwoordig steeds meer in de vergetelheid raken. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Kunststof kozijnen bieden namelijk tal van voordelen. Zowel voor de gebruiker als de uitstraling van de woning.

Wil jij ook voor eens en voor altijd af van jouw houten kozijnen? En ben je benieuwd wat kunststof kozijnen voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder. In dit artikel vertellen we je namelijk alles wat je moet weten over kunststof kozijnen.

© Pixabay.com

Verlaagde kans op inbraak

We staan er niet vaak bij stil welke gevolgen bepaalde aanpassingen van het huis hebben voor de kans op inbraak. Toch is het een feit dat er jaarlijks in heel wat woningen wordt ingebroken. Het is daarom goed om op alles berekend te zijn. Kunststof kozijnen kunnen helpen om de kans op inbraak te verkleinen. Om dit te begrijpen is het eerst belangrijk om in de psyche van de inbreker te duiken.

Een inbreker zal een woning altijd zo snel mogelijk willen betreden. Hoe langer deze immers nodig heeft om de woning binnen te komen, hoe groter de pakkans wordt. Daarom trekken ze vaak maar enkele seconden per woning uit. Lukt het niet binnen deze tijd om binnen te komen? Dan gaan ze op zoek naar een ander ‘prooi’. Het is daarom aan jou om het de inbreker zo lastig mogelijk te maken.

Kunststof kozijnen kunnen hier een grote rol in spelen. Kunststof zorgt namelijk voor extra beveiliging van het raam. Door de versteviging zal het voor de inbreker moeilijker worden om via het raam naar binnen te komen. Hierdoor profiteer jij van een verlaagde kans op inbraak. Dat geeft een veilig gevoel.

Kosten kunststof kozijnen

Hoeveel het kost om je kozijnen te laten vervangen is van heel veel verschillende factoren afhankelijk. Hierbij is met name het materiaal van groot belang. Hout en aluminium zijn bijvoorbeeld duurder dan kunststof kozijnen. Waar je voor kunststof meestal niet meer dan 600 á 700 euro per kozijn aftikt, betaal je voor aluminium soms wel 900 euro per kozijn.

Wist je dat de prijzen tevens sterk uiteen kunnen lopen per aanbieder? Vraag daarom altijd meerdere offertes op.

© Pixabay.com

Lagere energierekening

Eén van de grotere voordelen van kunststof kozijnen is dat het ook nog eens heel goed is voor het milieu. Hierbij kunnen we denken aan het onderhoudsvrije karakter van kunststof. Hierdoor hoeft het milieu minder belast te worden door verf en afval. Bovendien zal kunststof veel beter isoleren. Het comfort in huis stijgt hierdoor, de temperaturen blijven stabiel en zo profiteer je uiteindelijk van een veel lagere energierekening. Iets wat vooral in deze tijd zeer mooi meegenomen is.

Hogere waarde van het huis

Het oog wil ook wat. Kunststof kozijnen zien er vaak een stuk mooier uit dan houten kozijnen. Ook omdat ze minder onderhoud nodig hebben. Hierdoor oogt het huis direct een stuk moderner en netter. Ook zal het energielabel beter worden. Dit resulteert allemaal in een hogere waarde van het huis.