De belangrijkste voordelen van PVC vloeren

Een nieuwe vloer moet niet alleen mooi zijn, hij moet ook aan een aantal eisen voldoen. Bij vloerverwarming bijvoorbeeld is het belangrijk dat de vloer er tegen kan en dat de warmte er goed doorheen kan. En bij het leggen van een badkamervloer is het belangrijk dat de vloer vochtbestendig is. Een PVC click vloer van pvcvloeren.nl heeft verschillende unieke eigenschappen, waardoor de vloer geschikt is voor vrijwel alle situaties en ruimtes in huis. Daarbij hebben de PVC vloeren een natuurlijke uitstraling. Hierdoor zijn ze niet te onderscheiden van een houten of betonnen vloer. Maar, een PVC vloer biedt meer voordelen. We leggen het in dit artikel uit. Lees je mee?

© Pixabay.com

1.   Eenvoudig zelf te installeren

Je houdt van snel resultaat en niet van ingewikkeld gedoe. Je hebt (nog) niet zoveel ervaring met het leggen van vloeren. Herken je jezelf in dit profiel? Dan zijn PVC click vloeren een uitstekende keuze. In een mum van tijd leg je de vloeren zelf! Bekijk handige YouTube video’s. Wil je het liever toch aan een specialist overlaten? Dan behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden!

2.   Gemakkelijk te onderhouden

Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Eentje die je makkelijk schoon kunt maken met een stofzuiger en een dweil? Een die ideaal is voor het houden van honden of katten? Dan kun je stoppen met zoeken, want een PVC vloer is dé oplossing voor mensen die een onderhoudsvriendelijke vloer willen.

© Pixabay.com

3.   Slijtvast

Als je een nieuwe vloer koopt, wil je er jarenlang plezier van hebben. Dat spreekt voor zich. Toch kan niet elke type vloer deze wens invullen. Een PVC vloer daarentegen gelukkig wel! Doordat PVC vloeren ontzettend slijtvast zijn, worden ze ook veel gelegd in projectmatige of commerciële toepassingen. Hoe dat komt? De meeste PVC vloeren hebben namelijk een keiharde toplaag (slijtlaag) van 0,3 tot 0,55 mm én een PU finish. Komt dat even mooi uit!