Dit zijn de cocktailtrends van deze zomer

Ben je ook al helemaal in zomerstemming? Optimaal genieten van de stralende zon en zwoele temperaturen? Dat doe je natuurlijk met een heerlijke cocktail in de hand! Kan je nog wat extra inspiratie gebruiken? Wij voorzien je alvast van de lekkerste cocktail trends van deze zomer.

Dit zijn de cocktailtrends van deze zomer
© Pixabay.com

Groenten: het nieuwe fruit!

Fruit in onze cocktails? Dat hebben we ondertussen wel gezien. Wie deze zomer echt trendy wil zijn, kiest voor een stevige portie groenten.

Wortelgin

Ingrediënten:

– 500 ml wortelsap
– 60 ml limoensap
– 200 ml gin
– 500 ml gemberbier
– crushed ice

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een grote kom. Zet de kom gedurende 15 minuutjes koel. Vul nadien een longdrinkglas met het crushed ice en giet je mengsel er overheen. Afwerken kan je door enkele takjes wortelloof toe te voegen

Mocktails

Wil je echt helemaal hip zijn deze zomer? Daarvoor hoef je niet langer een royale portie alcohol toe te voegen aan je cocktail. Mocktails zijn helemaal in. Wij voorzien je alvast van een heerlijk, alcoholvrij cocktail recept.

Crodino Spritz

Doet Crodino niet meteen een belletje rinkelen? In Italië is het één van de meest gedronken non-alcoholische aperitieven. Dit Italiaanse aperitief omzetten in een heerlijke cocktail is kinderspel.

Ingrediënten:

– 1 flesje Crodino
– 5 cl bruiswater
– appelsien

Bereiding:

Giet een glas vol ijsblokjes. Voeg de Crodino en het bruiswater toe. Goed roeren. Werk af met een schijfje appelsien.

Dit zijn de cocktailtrends van deze zome
© Pixabay.com

Matcha Margarita

De Margarita is ons intussen al lang bekend. Deze zomer brengen we hem in een modern jasje. We voegen een vleugje populaire Matcha toe en de Matcha Margarita is geboren.

Ingrediënten:

– 3 cl Cointreau
– 5 cl Tequila
– 2 cl limoensap
– 1/2 theelepel matchapoeder

Bereiding:

Vul een shaker met ijs. Giet alle ingrediënten in de shaker. Schud goed. Schenk de inhoud in een wiskyglas en werk af met een schijfje limoen.

Flower power

Een nieuwe cocktail trend waar we helemaal vrolijk van worden: bloemetjes in alle geuren en kleuren! Eetbare bloemen zijn dan ook een streling voor het oog.

Pink bubbles

Ingrediënten:

– 500 ml schuimwijn
– 500 ml bruiswater
– 125 ml gin
– 125 ml water
– 50 ml rozenwater
– 100 gram rietsuiker

Bereiding:

Zorg dat je voordien een portie rozenwatersiroop bereidt. Dit doe je door de suiker, het water en het rozenwater aan de kook te brengen. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost en laat vervolgens nog eens vijf minuten inkoken tot je een dunne siroop krijgt. Laat de siroop vervolgens afkoelen.

Meng de gin, het bruiswater en de schuimwijn in een kom of karaf. Voeg de siroop en enkele ijsblokjes toe. Voor een mooie elegante toets kan je enkele rozenblaadjes toevoegen.

Tip: Wil je je cocktails voorzien van trendy ijsblokjes? Voeg enkele eetbare bloemetjes toe aan de ijsblokvormpjes en laat ze vervolgens mee invriezen. Deze ijsblokjes ogen niet alleen mooi, ze geven ook een extra toets aan je cocktail.