Deze gezonde tussendoortjes kun je gemakkelijk zelf maken

Lukt het je maar niet om van ongezonde snacks af te blijven? Dat is niet zo gek. Fabrikanten van deze ongezonde, vette snacks zijn namelijk heel erg slim. Een tussendoortje wordt verpakt in een vrolijk omhulsel en er wordt vervolgens een ‘verantwoord’ sticker opgeplakt. Deze zogenaamde gezonde tussendoortjes zijn over het algemeen helemaal niet zo gezond als beweerd wordt.

Deze gezonde tussendoortjes kun je gemakkelijk zelf maken
© Pixabay.com

Als je graag wat kilo’s kwijt wilt, dan zit je er niet op te wachten om je continu druk te maken over wat nu wel en niet gezond is. Over het algemeen geldt dat wanneer een product bewerkt is, dat het niet zo gezond is. Dat geldt met name voor producten die kant en klaar verkocht worden en die je direct kunt eten. De ideale snack toch? Wil je echter afvallen, dan kun je deze snacks beter links laten liggen en zelf een gezonde snack maken.

Gezonde tussendoortjes

Een gezonde snack maken is niet moeilijk en hoeft al helemaal niet saai te zijn. Een gezond tussendoortje zorgt ervoor dat je niet zo snel weer trek krijgt, dat je stofwisseling omhoog gaat waardoor je spijsvertering blijft werken. In dit blog geven we je een aantal voorbeelden van gezonde tussendoortjes die je gewoon zelf kunt maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van bananenpannenkoekjes? Je hebt er alleen een banaan en twee eieren voor nodig. Eet je al langere tijd gezond, dan ken je deze pannenkoekjes vast wel, ze zijn namelijk enorm populair. Je hoeft er geen zout, suiker of meel aan toe te voegen, wat dit een super gemakkelijk tussendoortje maakt.

Wil je liever geen eieren eten? Maak dan een plantaardige pannenkoek, gemaakt van meel, haver, banaan en plantaardige melk.

Deze gezonde tussendoortjes kun je gemakkelijk zelf make
© Pixabay.com

Ook omelet rolletjes zijn een verantwoorde snack. Een ei zit vol met eiwitten en het is ook heel erg lekker. In een rijtje met gezonde tussendoortjes kan een omelet rolletje natuurlijk niet ontbreken. Je hebt er twee eieren, wat hüttenkäse en spinazie voor nodig. Meng alles, bak er een omelet van, rol ze op en je hebt een heerlijke hartige snack.

Ook magere kwark is een gezond tussendoortje, vooral als je niet zoveel tijd hebt om iets klaar te maken. Kwark zit vol met eiwitten en bevat, als je het juiste merk koopt, weinig koolhydraten. Koop geen gezoete kwark. Hier zitten suikers aan toegevoegd, wat het ongezond maakt.

Een groene smoothie is ook een supergezonde snack. Je kunt online oneindig veel recepten vinden voor een groene smoothie. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal groene groenten samen met wat fruit in een blender te gooien en je hebt een heerlijk en gemakkelijk tussendoortje, boordevol vitamines. Een banaan zorgt ervoor dat je smoothie wat romiger wordt, maar je kunt er ook een yoghurt of plantaardige melk of kokosmelk doorheen doen.

Natuurlijk kun je ook gewoon vers fruit eten als een gezond tussendoortje. Het voordeel van fruit ten opzichte van een smoothie, is dat er nog voldoende vezels aanwezig zijn. Door het eten van voldoende vezels heb je minder snel trek. Geloof niet in de fabel dat je niet meer dan twee stuks fruit per dag mag eten omdat er fruitsuikers inzitten. Fruit is hartstikke gezond voor je en je mag er zoveel van eten als je wilt, mits je ook voldoende andere voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wil je bovendien nog wat lichaamsbeweging? Dat kun je ook zelf organiseren in je eigen huis.