Zo ziet de leukste kinderkamer eruit

Een kinderkamer op een leuke en vrolijke manier inrichten kan best een uitdaging zijn. Er is namelijk enorm veel keuze aan soorten en stijlen kindermeubilair, bedden, behang en kinderbureautjes. Dus hoe pak je het inrichten van een leuke en stijlvolle kinderkamer aan? Gebruik de tips hieronder en het stylen van een fraaie kinderkamer wordt een stuk gemakkelijker én kan op een voordelige manier gerealiseerd worden.

Zo ziet de leukste kinderkamer eruit
© Pixabay.com

Begin met het kiezen van een basiskleur

Een leuke en mooi verzorgde kinderkamer inrichten begint met het kiezen van een basiskleur voor de kamer. Het beste is om te kiezen voor een neutrale en lichte kleur, omdat je daarmee de meeste combinaties kunt maken. Goede basiskleuren voor jongenskamers zijn bijvoorbeeld lichtgrijs, lichtgroen of lichtblauw. Wit is ook een prima kleur als uitgangspunt. Voor een leuke meisjes kinderkamer kun je als basiskleur voor het behang of de muren lichtgeel, lichtroze of lichtgroen nemen.

Koop een goed én vrolijk kinderbed

Een kwalitatief goed én vrolijk kinderbed is een belangrijk aspect van een mooie kinderkamer. Heb je de ruimte, kies dan voor een kinderbed met een bureau of speelhoek eronder. Een stapelbed dus, met een trapje. Kinderen vinden het superfijn om onder hun bed een soort eigen plekje te hebben, waar ze kunnen spelen, kleuren of in een andere hobby kunnen uitoefenen.

Pluche knuffeldieren en behangprints in de kinderkamer

Echt leuk wordt een kinderkamer als je die volgens een bepaald thema inricht. Dat kan bijvoorbeeld het thema dieren(tuin) zijn. Leg her en der leuke knuffelberen in de kamer, hang een knuffeldiertje aan de muur of de lamp en gebruik eventueel behang met leuke dierenprints erop, zoals vlinderprints of dieren die in de jungle leven. De kinderkamer wordt er direct gezellig en sfeervol van!

Zo ziet de leukste kinderkamer erui
© Pixabay.com

Laat je kind(eren) genoeg bewegen

Het pimpen van een kinderkamer kun je ook prima doen door je kind uit te dagen actief te worden. Als er ruimte in de kinderkamer is, kun je dit doen door een leuk schommeltje of een hangmat in de kamer op te hangen. Ook een poef ofwel een hangzak is een tof idee, dat zeker door je zoontje of dochtertje gewaardeerd zal gaan worden!

Besteed aandacht aan de verlichting

Natuurlijk is de kinderkamer die je gaat inrichten voorzien van een goede basisverlichting. Dit is meestal een grote plafondlamp, die in staat is om de hele kamer te verlichten. Maar extra verlichting maakt een kinderkamer nog een stuk leuker. Zo kun je naast een vrolijke plafondlamp (bijvoorbeeld met diertjes eraan of vliegtuigjes) ook gaan voor een vrolijke bureaulamp of voor kleurige led verlichting langs de plafondranden. Houd je kind van muziek, dan is een fraaie discolamp of knipperende led verlichting een idee om te overwegen.

Vergeet de veiligheid niet

Vergeet boven alles niet om de kinderkamer goed veilig te maken. Mocht je een stapelbed in de kinderkamer willen neerzetten, zorg dan voor een matras naast het bed die je je kind beschermt en die als speelruimte gebruikt kan worden.

Plaats leuke deurtjes voor de stopcontacten

Een gaaf idee om de kinderkamer wat op te leuken is ten slotte om leuke, kleine houten deurtjes voor de stopcontacten te plaatsen. Voor je kind is dit spannend. Plaats er een klein slotje in, dat eerst open gedaan moet worden voordat het stopcontact gebruikt kan worden.