Zo hang je iets stevig op aan de muur

Iets aan de muur hangen: het lijkt zo simpel, maar toch kunnen er soms flinke problemen mee gepaard gaan. We bespreken hier veelgemaakte fouten als het gaat om iets stevig aan de muur ophangen. Vervolgens geven we tips hoe je het op een goede manier kunt doen.

Zo hang je iets stevig op aan de muur
© Pixabay.com

Gaten in de muur boren

De meeste mensen boren gaten in de muur om iets op te hangen. Deze methode kan enerzijds goed zijn, maar het brengt wel problemen met zich mee. Allereerst kan het zo zijn dat je muur niet stevig genoeg is. Dan kan er flinke schade ontstaan, omdat er verschillende stukken kunnen afbrokkelen. Dit gebeurt overigens vooral als je hele zware spullen ophangt. Een ander nadeel van gaten in de muur boren, is dat de kans groot is dat het niet helemaal recht hangt. Dit heeft dan als tragisch gevolg dat je het weer opnieuw moet ophangen. Vervolgens heb je allerlei gaten in de muur waar je niet meer van af komt. Soms mag je ook geen gaten in de muur boren, omdat dit in het huurcontract staat. Dus het is niet altijd de beste methode om dingen stevig op te hangen. Gelukkig zijn er andere alternatieven.

Speciale plakspullen

Wil jij lichte dingen ophangen? Dan kun je ervoor kiezen om speciale plakspullen daarvoor te kopen. Een poster is bijvoorbeeld helemaal niet zwaar. Dus die kun je zeer gemakkelijk ophangen, zonder dat je daarvoor een spijker in de muur moet slaan. Dat is dan namelijk hartstikke zonde. Je hebt tegenwoordig speciale plakspullen. Dit lijkt een beetje op kauwgom, maar minder smerig. Maar je kunt het uitwringen en vervolgens plakt het. Zeer handig uiteraard, voor posters maar ook andere lichte dingen. Het is ook helemaal niet duur. En mocht je er niet meer van kunnen genieten, dan kun je er gewoon voor kiezen de poster eraf te halen en je muur ziet er alsnog heel goed uit.

Zo hang je iets stevig op aan de muu
© Pixabay.com

Zware spullen?

Wil je zwaardere spullen ophangen, zonder dat je je muur gaat beschadigen? In dat geval zijn er ook alternatieven. Je kunt dan bijvoorbeeld een ophanghaak aanschaffen. Een ophanghaak zorgt ervoor dat je iets sterkers ook aan de muur kunt hangen, zonder dat je er bijvoorbeeld 20 gaten voor in de muur hoeft te boren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kapstok. Een kapstok is op zich niet heel zwaar, maar wel als je er verschillende jassen en dergelijke ophangt. Met goede haken heb je dan geen problemen en weet je zeker dat alles stevig vast zit.

Andere opties

Daarnaast heb je nog veel andere opties om spullen aan de muur op te hangen. Daarbij kun je denken aan speciale strips en nog veel meer. Bij de afweging wat je het beste gebruikt om spullen op te hangen moet je het volgende in je achterhoofd houden. Allereerst: gaat het je erom of het praktisch is, of moet het er ook heel mooi uitzien? Ten tweede: vind jij het erg of er gaten in de muur komen, ja of nee? Op basis daarvan kun je de beste afweging maken wat je moet aanschaffen om iets aan de muur te hangen.