Zo integreer je je home office in je woonkamer

Heb je geen extra kamer beschikbaar om een thuiskantoor te bouwen, maar wil je wel een eigen plek om te werken? Dat kan! Je kunt gewoon in jouw woonkamer een plek inrichten als home office. Wil je weten hoe je dit het beste aanpakt en wat je allemaal nodig hebt? Lees dan gauw verder en integreer jouw eigen home office in de woonkamer.

Zo integreer je je home office in je woonkamer
© Pixabay.com

Een eigen bureau
Natuurlijk kun je aan de eettafel werken. Je zet jouw laptop op de tafel en gaan maar! Toch is dit niet de ideale plek om te werken in de woonkamer. Tijdens lunch of avondeten moeten al jouw spullen weer van tafel en blijf je maar bezig met het opruimen en herschikken van deze plek. Een eigen bureau is van groot belang. Dit is jouw werkplek en hier kun je alles wat je nodig hebt neerzetten en, wat extra belangrijk is, ook gewoon laten staan. Zo kun je even een pauze nemen van jouw werk, zonder dat je al jouw spullen weer moet opruimen en vervolgens weer helemaal overnieuw moet starten.

Opslag
Heb jij nogal wat spullen nodig om thuis te werken? Laat deze dan niet zomaar rondslingeren door de woonkamer. Hierdoor mis je het overzicht en kun je een rommelig gevoel krijgen. Kies het liefst voor een bureau met lades of gebruik een extra kast voor jouw werk gerelateerde spullen. Zo heb je alles bij de hand, maar voorkom je dat jouw woonkamer een oase wordt van spullen.

Een lekker bakkie
Is de woonkamer jouw thuiskantoor aan het worden? Dan hoort daar natuurlijk ook goede koffie bij voor in de pauze. Gelukkig hoef je niet ver weg te gaan om een bakkie koffie te scoren. Je loopt simpelweg van de woonkamer naar de keuken om een lekker bakje koffie te zetten. Zo stimuleer je jouw werkdag en werkprestaties in jouw home office.

Zo integreer je je home office in je woonkame
© Pixabay.com

De juiste apparatuur
Met de juiste apparatuur binnen handbereik, verloopt jouw werkdag thuis nog soepeler. Heb jij bijvoorbeeld een printer nodig voor jouw werk? Zorg ervoor dat deze dan ook in de woonkamer is. Je kunt een printer goed wegwerken in jouw bureau of kleine werkomgeving. Zo hoef je niet iedere keer dat je moet printen de trap op naar zolder, maar heb je de juiste apparatuur binnen handbereik.

Een dual simkaart of werktelefoon
Wanneer je thuiswerkt kun je soms in de stress raken door de drukte binnen het gezinsleven en jouw werktaken. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een werktelefoon in de woonkamer. Deze telefoon gebruik je alleen voor werk gerelateerde zaken en gebruik je dus ook alleen tijdens jouw werkuren. Je kunt hier een aparte telefoon voor halen en installeren op jouw bureau, maar je kunt ook gebruik maken van een dual simkaart optie voor jouw smartphone. Zo kun je twee telefoonnummers gebruiken voor één toestel.

Wil jij ook een eigen plek om te werken in huis, maar heb je geen kamer meer over? Dan is de woonkamer de perfecte optie! Maar jouw home office in de woonkamer en geniet van jouw eigen werkplek in huis. Je hebt een eigen bureau nodig, opslag, de juiste apparatuur en een goede koffiemachine mag niet ontbreken in jouw thuiskantoor. Maak gebruik van de bovenstaande opties en creëer in een handomdraai jouw favoriete thuiskantoor in jouw woonkamer.