Tips voor een sfeervolle budgettuin

Kan jouw tuin wel een nieuwe look gebruiken, maar heb je niet zo’n ruim budget? Dat is geen enkel probleem! In dit artikel delen we praktische tips om je tuin een budgetvriendelijke opknapbeurt te kunnen geven.

© Pixabay.com

Kleurenschema

Je tuin oogt luxer en harmonieuzer als alles bij elkaar past. Je meubels en accessoires hoeven niet allemaal in dezelfde stijl te zijn, maar als je een kleurenschema maakt, lijkt het toch al snel een geheel. Met kussens breng je heel gemakkelijk kleur in je tuin en het ziet er nog sjiek uit ook.

Verven

Je tuinset is vaak het middelpunt van de tuin. Heb je een oude tuinset die je zat bent? Als je geluk hebt, kun je ‘m voorzien van een likje verf in een andere kleur, waardoor de set weer even mee kan. Geeft je tuin gelijk een heel andere look.

Sale

Een nieuwe tuinset is bepalend voor de uitstraling van je tuin. Wil je graag een nieuwe aanschaffen? Zoek dan naar een loungeset sale en betaal maar een fractie van de oorspronkelijke prijs. Uitverkoop is er voornamelijk in het najaar.  

© Pixabay.com

Verlichting

Verlichting geeft ontzettend veel sfeer aan een tuin! En dan hebben we het niet over een tuinlamp aan de schuur, maar van die gezellige partylights. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen.

Creatief

Ben jij een creatieveling? Beschilder dan eens terracotta potten in een leuke kleur of print. De pot koop je al voor een paar euro en een likje verf of spuitbus is doorgaans ook niet duur.

Kringloop

Tweedehands parels of vintagevondsten besparen je niet alleen geld, maar voegen ook persoonlijkheid aan je tuin toe. Denk maar eens aan verweerde stenen, stapels steigerhout of vintage hekwerken bijvoorbeeld. Breng dus vooral eens een bezoekje aan de kringloop.

Ruilen

Planten kunnen behoorlijk duur zijn. Om hierop te besparen kun je stekjes ruilen met buurtgenoten. Een stekje van de rozenstruik van de buurman voor een stekje van een plant die bij jou in de tuin de show steelt. Voor jullie allebei voordelig!