Dit moet je weten over kunstgras

Overweeg jij om kunstgras te kopen? Je bent niet de enige. Kunstgras is om verschillende redenen steeds populairder aan het worden. Je vindt kunstgras daarom ook steeds vaker in tuinen en het kan zelfs op een balkon worden gelegd. Of er nu veel of weinig zonlicht is, of het nu gaat om een klein balkon of een grote tuin: kunstgras kan in elke situatie worden toegepast. Omdat geen enkele tuin hetzelfde is, worden er verschillende verwachtingen aan het gazon gesteld. Lees hieronder welke voordelen het kopen van kunstgras voor jou kan hebben!

© Pixabay.com

Vraagt onzettend weinig onderhoud

Een van de grootste voordelen van kunstgras is het comfort dat het biedt. Het hoeft niet gemaaid, bewaterd of bemest te worden. Voor jou betekent dit dat je in alle rust kunt genieten van het kunstgras en het vervelende tuinwerk behoort daarmee tot het verleden. Bovendien is kunstgras zeer duurzaam. Sommige soorten kunstgras gaan tot 25 jaar mee!

Is kunstgras goedkoop?

Wel is het zo dat de aanschafprijs van kunstgras wat hoger ligt dan die van normaal gras, laat staan graszaden. Er zijn echter geen onderhoudskosten achteraf. Dit maakt kunstgras op lange termijn de goedkopere optie.

© Pixabay.com

Erg comfortabel en veilig

Veiligheid is een ander voordeel van kunstgras. Omdat het kunstgras bijzonder zacht is, kunnen kinderen en huisdieren zorgeloos op het gazon spelen en ravotten. Ook ongedierte en onkruid, dat niet door het kunstgras heen kan groeien, heb je geen omkijken meer naar. Dit resulteert niet alleen in een mooiere tuin, maar zorgt ook voor een veilige en comfortabele ondergrond voor tuinfeesten. Zelfs een verdwaalde vonk van de barbecuegrill of een sigaret die per ongeluk op de grond belandt, kan het kunstgras niet in gevaar brengen. Houd er echter wel rekening mee dat slechts enkele kunstgrassoorten de certificering als ontvlambaar of brandveilig hebben. Controleer dit daarom goed voordat je tot aanschaf overgaat.