Maak van je keuken de favoriete ruimte in je huis

De keuken is een plek die vroeger vooral functioneel moest zijn. De vrouw des huizes moest in de keuken een goede maaltijd of een gezonde pot avondeten kunnen klaarmaken, zodat haar hardwerkende man bij thuiskomst goed kon eten. Al jarenlang zijn keukens veel meer dan alleen maar plekken waar gekookt wordt. In keukens wordt tegenwoordig volop geleefd, gegeten en gesocialized, bijvoorbeeld door mooie bartafels te installeren, een kookeiland te gebruiken, mobiele keukentrolleys in te zetten, enzovoort. Naast dit soort ingrepen, kun je nog andere dingen doen om van je keuken een sfeervolle en gezellige plek te maken. Doe je voordeel met onze adviezen!

Maak van je keuken de favoriete ruimte in je huis
© Pixabay.com

Gebruik stijlvolle keukenmeubels

Je keuken omtoveren in een gezellige plek kun je doen door een barretje in te bouwen of een eetplek in de keuken te creëren met een tafel en een paar mooie stoelen. Maar er is nog meer mogelijk. Zo kun je, als je daarvoor de ruimte hebt in de keuken, keukenmeubilair van Emob in de keuken neerzetten. Hierdoor krijgt de keuken een huiskamerlook en combineer je het aangename en het nuttige. Want meubels in de keukens gebruiken, zoals opbergkasten, zorgt uiteindelijk voor meer ruimte en voor een visueel nette en opgeruimde plek. Keukenmeubilair is naast sfeervol en gezellig dus ook erg praktisch en functioneel.

Zet planten in de keuken neer

Een beetje sfeer en leven in de brouwerij creëren in je keuken kun je prima doen door een aantal planten neer te zetten of op te hangen. Planten hebben een bewezen effect op hoe mensen zich voelen, namelijk: beter, fitter en vrolijker. Verder is het mooie van planten dat ze tegelijk de lucht zuiveren. Zo sla je dus twee vliegen in één klap: je brengt een sfeerverhogend element aan én de atmosfeer in de keuken wordt gezonder!

Maak van je keuken de favoriete ruimte in je hui
© Pixabay.com

Maak slim gebruik van verlichting

Ook door mooie LED-lampen en spotjes te installeren, kun je de keuken een stuk sfeervoller en gezelliger maken. Het mooie van LED-spotjes is dat je ze qua felheid goed kunt afstellen. Let op: te fel is ongezellig! Verder is het energiezuinige verbruik van LED-spotjes een pluspunt van dit type verlichting. En, ook fijn: tegenwoordig zijn LED lampjes in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo kun je met roze of licht roodkleurige spotjes het gevoel in de keuken direct intiemer en gezelliger maken. Laat de lampjes op je mooie bartafel shinen en geniet van de supergezellige aanblik!

Kies voor warme en gezellige kleuren

Naast goed nadenken over de kleur verlichting, zijn er natuurlijk nog de wanden, vloer en het plafond die je kunt gebruiken om de sfeer in de keuken naar eigen wens af te stemmen. Met name warme kleuren zorgen voor een intiem gevoel en verhogen de feestvreugde haast automatisch. Denk hierbij aan natuurtinten, aardetinten, oranje en rood. Koude kleuren kun je ook kiezen, bijvoorbeeld grijs of zwart, maar die geven vooral een strakke en moderne look aan je keuken. Het is maar net wat je wilt!