Dit zijn de meest geschikte huisdieren voor gezinnen met kinderen

Overweeg je om een huisdier voor je gezin te kopen? Heb je thuis kleine kinderen en ben je nerveus over welke dieren wel en niet goed met ze samen zullen gaan? Welnu, deze lijst met huisdieren is een geweldige bron van ideeën. De perfecte plek om te beginnen bij het zoeken naar de beste huisdieren voor gezinnen met kinderen.

Dit zijn de meest geschikte huisdieren voor gezinnen met kinderen
© Pexels.com

Honden

Honden horen natuurlijk bovenaan deze lijst te staan! Iedereen houdt van honden en ze zijn het ultieme familiehuisdier. Er zijn echter enkele rassen die het beste zijn voor gezinnen met kinderen vanwege hun karakter, energieniveau en onderhoud. Onder deze rassen vallen de Golden Retriever, de Labrador, de Poedel, de Labradoodle, een Teckel en de Beagle. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van echte gezinshonden.

Varkens

Het klinkt misschien raar en een onwaarschijnlijke toevoeging aan deze lijst, maar varkens zijn echt geweldige huisdieren. Ze zijn sterk gebouwd en kunnen daardoor goed aan wanneer de kinderen iets te hard met ze stoeien. Ze zijn net zo schoon als honden, of soms zelfs schoner, en zijn super speels.

Hamsters

De hamster wordt gebrandmerkt als het huisdier voor starters, maar ze verdienen veel meer dan deze naam. Een hamster leeft helaas niet zo lang, maar het zijn hele leuk dieren, ze zijn speels en vrolijk en kunnen echte maatjes worden met je kinderen Bovendien kan het zorgen voor een hamster jonge kinderen kleine verantwoordelijkheden bijbrengen.

Cavia’s

Net als de hamsters, wordt er vaak voor een cavia gekozen als het startende huisdier. Een cavia gaat echter een stukje verder dan een hamster! Ze zijn groter, luidruchtiger en nog speelser. Cavia’s zijn echt hele leuke, gezellige en trouwe kameraden voor je kinderen. Veel kinderen houden echt van hun cavia.

Dit zijn de meest geschikte huisdieren voor gezinnen met kindere
© Pexels.com

Vissen

Kinderen houder ervan om naar een aquarium te kijken. Daarnaast kun je ze verantwoordelijkheid bijbrengen door middel van het voeren en het schoonmaken van de kom of het aquarium. Je kunt kiezen voor een goudvis, maar de meeste vissen houden ook van gezelschap. Een mooi aquarium met een aantal vissen staat ook gewoon gezelliger.

Vogels

Hoewel veel mensen vogels vervelend en luidruchtig vinden, zijn het echt geweldige huisdieren. Ze gaan goed samen met andere vogels en het hok is gemakkelijk op te ruimen en schoon te houden. Sommige rassen, zoals grasparkieten en papegaaien, kunnen worden geleerd om te praten. De vogels die het best met kleine kinderen overweg kunnen zijn kanaries en vinken, deze zijn erg speels.

Katten

Er zijn mensen die van honden houden en dan zijn er mensen die van katten houden. Hou je niet van honden maar wil je een echte vriend voor je kinderen in huis halen, neem dan een kat. Katten zijn beesten die makkelijker zijn in onderhoud dan een hond en ze hebben minder aandacht en training nodig. Er zijn veel soorten kattenrassen, waarvan er enkele zeer geschikt zijn als huis en knuffelkat. Denk dat aan een Maine Coon, een Pers en een Ragdoll.

Schildpadden

Bang dat je kat of hond wegloopt? Die zorg heb je niet wanneer je een keus maakt voor een schildpad. Schildpadden zijn gemakkelijk te verzorgen en leven lang. Ze zijn zijn veerkrachtig en kunnen heel goed samen met andere schildpadden bestaan. Een geweldig en bijzonder huisdier voor kinderen en natuurlijk de rest van het gezin!