Dé tuintrends van volgend jaar

In deze pandemische tijden waarin we onze tijd al dan niet verplicht in- en om ons huis spenderen, is een tuin een grote meerwaarde. En dat betekent dat we ook steeds meer waarde hechten aan de inrichting ervan. Iets dat we ook in de tuintrends van 2022 terugzien. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

© Pixabay.com

Luxe

De tuin wordt tegenwoordig veelvuldig beschouwd als ‘tuinkamer’. Geen gerommel meer met gammele barbecues en plastic tuinstoelen, maar luxueus relaxen op comfortabele loungesets, opwarmen bij de mooiste tuinhaarden en er worden steeds vaker culinaire hoogstandjes bereid in moderne buitenkeukens. Bang voor een bui? Ook dat is verleden tijd! Met een veranda of terrasoverkapping wordt de tuin daadwerkelijk een verlenging van de woonkamer en wordt buitenleven nóg aantrekkelijker, zowel in de zomer als in de winter.

Smart

Onze huizen barsten tegenwoordig van de slimme apparaten. Denk aan een video deurbel, slimme thermostaat of de smart-tv. Ook buitenshuis komt dit steeds meer terug. Je moet dan denken aan smart buitenverlichting die automatisch aan- en uitgaat. En helemaal van deze tijd: de laadpaal die in veel voortuinen te vinden is. Als je de gelukkige eigenaar bent van een elektrische auto is dat geen overbodige luxe.

© Pixabay.com

Groen

Als Nederlanders staan we erom bekend van tuinieren te houden. Het liefst staan we al in de vroege voorjaarszon uitgebreid met onze handen in de aarde te wroeten. Een groene tuin maakt blij, ont-stresst en zorgt dat je actiever wordt. Een groene oase is dus aantrekkelijk voor het oog en goed voor je gezondheid. Wip eens een paar tegels uit je tuin om ruimte te maken voor kleur- en geurrijke bloemen en planten, knutsel eens een insectenhotel in elkaar of leg een groen dak aan op de schuur.

Duurzaam

Ook het gebruik van duurzame materialen is iets dat we in 2022 terug gaan zien. Tuinmeubels worden steeds vaker gemaakt van hergebruikt hout of hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Ook zien we veel onderstellen van roestvrij aluminium. Misschien niet het meest duurzame materiaal tijdens productie, maar wél als het gaat om levensduur.