De ideale tuin voor je huisdier

Wanneer je een hond of kat hebt dan wil je genieten van zijn of haar gezelschap, ook als je in de tuin of op het balkon zit. Gelukkig kun je met een paar aanpassingen van je tuin of balkon een ideale plek voor je huisdier.

De ideale tuin voor je huisdier
© Pixabay.com

De ideale achtertuin voor de hond

Een hond vind het fijn als het de ruimte krijgt in de tuin om te spelen en rennen. Het is daarom het best om niet teveel in de tuin te hebben staan. Een flink stuk gras is een perfecte plek voor een hond. Daar kan de hond rennen, liggen, en spelletjes doen met de baas. Zo kan de hond zijn of haar energie kwijt zonder dat het uitgelaten hoeft te worden. Bovendien is het verstandig om een plek te creëren waar de hond in de schaduw kan liggen op warme en zonnige dagen. Zet een waterbak klaar voor de hond en het zal blij zijn.

Wanneer je planten in de tuin hebt is het verstandig om uit te zoeken of ze misschien giftig zijn. Enkele voorbeelden van giftige buitenplanten zijn de rododendron, de hortensia, taxus en gouden regen. Deze planten kun je in hoge bakken zetten, maar het is verstandiger om te kiezen voor planten die niet giftig zijn voor huisdieren.
Honden hebben de eigenschap dat de graag graven in de grond. Op zo’n manier kan de hond natuurlijk je net gemaaide grasveld flink verpesten. Dit natuurlijke gedrag van de hond is vaak moeilijk af te leren, daarom kun je de hond beter een plek geven waar graven is toegestaan. Op zo’n manier heeft de hond een plek om in koel zand te gaan liggen, of een plek te zoeken om een bot te begraven.

Wanneer je rustig in de tuin zit te genieten dan wil je niet de hele tijd op de hond moeten letten. Daarom is een goede tuinafscheiding van groot belang, een hond kan namelijk altijd een keer ontsnappen, hoe gehoorzaam ook.

De ideale tuin voor je huisdie
© Pixabay.com

Het ideale balkon voor de kat

Een kat die graag buiten komt blijft nooit in de eigen tuin. Deze zwerft liever door de hele buurt. Maar als je in een flat woont dan is de kans groot dat je de kat binnen houdt, of alleen op het balkon laat. Ook het balkon kun je zo inrichten dat het een heerlijke plek voor mens en kat is. Als eerste is het van belang om te zorgen dat de kat niet van het balkon af kan. Je kunt een gehele afscherming maken van gaas, of kiezen om alleen plekken af te schermen waar het op over zou kunnen springen.

Een kat vind het heerlijk om vanaf een veilige plek naar buiten te kunnen kijken. Je kunt zo’n plek creëren voor de kat door een bloempot neer te leggen, of een houten krat om te keren. Dit kan ook een heerlijke plek zijn voor de kat om in te gaan slapen.

Je kunt het balkon wat meer natuurlijke sfeer geven door het plaatsen van planten. Kies voor planten die niet giftig zijn voor dieren en die bovendien heerlijk ruiken. Katten zijn gek op kattenkruid en lavendel. Ook houden ze ervan om hun nagels te krabben aan een krabpaal. In plaats van een echte krabpaal kun je ook een grote boomstronk neerzetten. Dit geeft een stoere sfeer aan je balkon.