De 3 beste stofzuigers van 2022

Hieronder vind je de drie beste stofzuigers van dit moment.

De 3 beste stofzuigers
© Pixabay.com

Nummer 1: Dyson V11 Absolute Extra + Dyson Extension Hose

Dit is met afstand de beste stofzuiger die op dit moment verkrijgbaar is. Met bijna duizend recensies krijgt de Dyson maar liefst een 9.1 op een schaal van 10. Wat maakt deze stofzuiger nou zo goed? Allereerst is de Dyson draadloos en zonder stofzuigerzak. Je hebt dus nooit last van een draad wat ervoor zorgt dat je ergens niet bij kan of wat opeens ergens vast zit. Je hangt de Dyson gewoon op in zijn oplader als je hem niet nodig hebt. Verder zijn alle moeilijke plekjes bereikbaar met de extension hose. Ook is de Dyson extreem sterk en al helemaal met de turbo stand. Op deze hoogste stand kan hij 7 minuten lang zuigen, maar op de lagere standen maar liefst een uur voordat hij weer moet worden opgeladen.

Specificaties, voor- en nadelen

De Dyson is met 3 kilo erg licht en dus makkelijk te gebruiken. Daarbij maakt de Dyson weinig geluid en is en heeft hij het best mogelijke filter. Tot slot heeft het een beeldschermpje waar je precies op kan zien hoe sterk de kracht van de stofzuiger is en hoe lang hij nog mee gaat voordat hij moet opgeladen worden. Het enige nadeel is dat de stofzuiger behoorlijk duur is. Gelukkig krijg je daar wel garantie voor in de plaats en wordt de Dyson bij jou thuis gerepareerd indien nodig.

Nummer 2: Philips FC9745/09 PowerPro Expert

Dit is een zeer goede tweede optie en een stuk goedkoper dan de Dyson. Na ruim 1300 reviews heeft deze stofzuiger een 8.9. De stofzuiger heeft een aantal speciale standen voor bijvoorbeeld tapijt en parket. Ook heeft de Philips een zeer sterke motor en een grote actieradius van ongeveer 10 meter.

De 3 beste stofzuiger
© Pixabay.com

Specificaties, voor- en nadelen

De Philips heeft een vermogen van 900 watt en een kabel van 7 meter. Hij is helaas wel best zwaar met 5 kilo en maakt veel geluid. De stofzuiger is dus wat minder gebruiksvriendelijk dan de Dyson, maar maakt dat wel goed met de effectiviteit en prijs van de stofzuiger.

Nummer 3: AEG VX7-2-EB-C

De AEG is weer een ander model dan de eerste 2. Deze stofzuiger is weer wat goedkoper, maar ook zeer goed beoordeeld met een 8.9 op basis van ruim 600 reviews. Deze stofzuiger draait om gebruiksvriendelijkheid. Hij heeft een grote actieradius en heeft ruimte voor een grote stofzuigerzak. Wil jij een mooi instapmodel wat makkelijk en fijn te gebruiken is? Dan is de AEG echt wat voor jou.

Specificaties, voor- en nadelen

De AEG heeft helaas wat minder kracht met 650 watt, maar wel een langer snoer van 9 meter. Doordat de AEG veel standen heeft en makkelijk beweegt, is hij zeer gebruiksvriendelijk. Het voordeel zit hem dus in de prijs en gebruiksvriendelijkheid, maar het nadeel in de mindere kracht van de motor.