Een veilige landing op je nieuwe stek

Er komt veel kijken bij een verhuizing naar een nieuw huis. En hoewel we vaak het verplaatsen van meubels en het in- en uitpakken van onze spullen het belangrijkste vinden, zijn er eigenlijk wel nog andere zaken die we de nodige aandacht moeten geven. Leren omgaan met je nieuwe huis, leren hoe het werkt en prioriteit geven aan welke projecten je wilt aanpakken, is een essentieel onderdeel van het op zich nemen van jouw rol als huiseigenaar. Het is beter om het goed te doen als je een nieuwe woning betrekt, in plaats van te wachten en er gewoon van uit te gaan dat je het later allemaal zult uitzoeken. Het is ten zeerste aan te raden dat je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren. Hiermee verkrijg je een bouwkundig rapport waarbij eventuele gebreken zich zullen openbaren. Als dit allemaal in orde blijkt en je betrekt je nieuwe huis, let dan op de volgende zaken:

Een veilige landing op je nieuwe stek
© Pixabay.com

Maak een rondje door het huis
Er is geen betere tijd om je nieuwe huis volledig te doorlopen dan wanneer het helemaal leeg is. Dus voordat je je meubels neerzet en uitpakt, moet je eens rondkijken. Je wilt onder andere het volgende controleren:

  • Alle aangevraagde en overeengekomen reparaties zijn uitgevoerd door de vorige eigenaar
  • Alles wat bij de verkoop inbegrepen zou zijn, is in de woning aanwezig
  • Alles is in goede staat, inclusief stopcontacten, schakelaars en armaturen
  • Als je een probleem tegenkomt dat in strijd is met het verkoopcontract (bijvoorbeeld: de vorige eigenaar heeft de wasmachine en de droger meegenomen, terwijl er afgesproken werd ze achter te laten), bel dan onmiddellijk je makelaar om te zien wat je kan doen. Zaken die niet in je contract zijn geregeld, zijn nu jouw verantwoordelijkheid, maar het helpt om te weten wat ze zijn.

Zorg ervoor dat al je hulpprogramma’s juist zijn ingesteld
Hopelijk heb je ervoor gezorgd dat je nutsvoorzieningen voor je klaarliggen voordat je naar je nieuwe huis verhuist. Alleszins is dit het moment om ervoor te zorgen dat alles klaar is voor gebruik en naar behoren werkt. Controleer op de verhuisdag of je elektriciteit, gas, water, verwarming en koeling, telefoon en internet zijn ingesteld.

Een veilige landing op je nieuwe ste
© Pixabay.com

Zoek de zekeringkast en de waterklep
De zekeringkast en de waterklep zijn twee dingen waar je niet voor de eerste keer naar op zoek wilt gaan als je ze echt nodig hebt. Het is veel beter om hun locaties nu te identificeren, zodat als de stroom uitvalt of als je om een ​​of andere reden het water moet afsluiten, je daar direct naartoe kunt gaan. Als vuistregel geldt dat de zekeringkast zich waarschijnlijk in de kelder, garage of opslagruimte bevindt, terwijl je de waterklep van het huis meestal ergens rond de omtrek van je huis kunt vinden.