Beter slapen op langere dagen

Niets is fijner dat de langere dagen in de zomer. De zon gaat eerder op en later onder, wat betekent dat we langer buiten kunnen zitten terwijl we genieten van de heerlijke laatste zonnestralen. En hoe heerlijk dat ook mag zijn, als je vroeg naar je bed wilt kan al dat licht later op de avond soms wel vervelend zijn. Slapen doe je tenslotte het beste in een donkere ruimte. De oplossing? Een verduisterend gordijn. In dit artikel leggen we je uit wat voor soorten raamdecoratie er zijn die je ook verduisterend kunt aanschaffen.

© Pixabay.com

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de meest strakke vorm van raamdecoratie die je ook verduisterend aan kunt schaffen. Het ideale aan een verduisterend rolgordijn is dat ze gemakkelijk te bedienen zijn en in vrijwel ieder interieur passen, want het aantal kleuren is oneindig. Daarnaast kun je ze op maat laten maken, zodat ze precies in jouw raam passen. Je bedient ze door simpelweg aan het koordje te trekken.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen hebben hetzelfde mechanisme als rolgordijnen, alleen waar het rolgordijn op rolt, vouwt het het vouwgordijn zichzelf op. Dit is een wat minder strak type raamdecoratie en creëert een warme en gezellige sfeer in huis. Ook vouwgordijnen kun je verduisterend in vele soorten kleuren en stoffen uitzoeken of op maat laten maken.

© Pixabay.com

Gordijnen

Tot slot heb je ook nog de normale hangende gordijnen die in vele soorten, kleuren, maten en stoffen te verkrijgen zijn. Hangende gordijnen geven de ruimte een warme sfeer en passen ook in vrijwel ieder interieur én zijn ze zeer gebruiksvriendelijk. Je schuift ze tenslotte gewoon aan de kant.

Als je op zoek bent naar verduisterende raamdecoratie is er voor vrijwel iedereen wel wat te vinden. Wanneer je twijfelt wat het juiste type raamdecoratie is voor jouw raam, is het verstandig om langs een specialist te gaan. Zij weten altijd wat het beste past bij jouw type raam en kozijnen.