5x interieur tips voor je veranda

Ben je van plan om je veranda opnieuw in te richten of overweeg je om er één aan te schaffen, dan hebben wij een aantal tips voor je. We hebben vijf interieurtips voor het inrichten van jouw uitbouw.

© Pexels.com

Weet waar je begint

Het is handig om eerst verschillende dingen te inventariseren voordat je begint met het inrichten van je veranda. Je moet onder andere weten hoeveel ruimte je hebt, of je veel of weinig lichtinval hebt en hoe stevig je ondergrond is. Door alvast vooruit te plannen word je niet verrast. Het maken van een moodboard kan eventueel hierbij helpen.

Materiaal voor je meubelen

Kies je voor hout, aluminium of kunststof meubilair? Je keuze voor meubilair hangt ervan af met welk materiaal je veranda gebouwd is. Een houten bank past beter bij een overkapping die van hout is gemaakt. Als je veranda van zwart aluminium is gemaakt, dan kan je beter ook meubilair in die stijl halen. Je kan zelfs je veranda samen stijlen met het hekwerk wat je in de tuin hebt staan.

Decoratie voor je veranda

De meubelen zijn niet het enige ding wat je interieur bepaalt. Decoratie is voegt vaak net iets extra’s toe wat jouw stijl laat zien. Een hangpotje, wandplank of een sierkussen past perfect bij je inrichting. Ook je vloer moet je niet over het hoofd zien. Een mooie vloer is belangrijk, maar dit kan je ook complimenteren met een vloerkleed of tapijt.

Verlichting

Om meer sfeer te creëren als het donkerder wordt, is het halen van goede verlichting een must. Het is belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je waterdichte lampen hebt. Dit is in verband met veiligheid voor als er regenwater op je lampen zou komen. Ook je energieverbruik is slim om op te letten. Als je ledverlichting haalt dan weet je zeker dat je een lager energieverbruik hebt en een vrij lange levensduur. Ledverlichting is in diverse kleuren te krijgen, waardoor je genoeg keuze hebt om je eigen sfeer te maken. Voor de liefhebbers van natuurlijk licht, is een terrashaard of zijn kaarsen een goede optie. Dit geeft altijd warm licht en zorgt voor sfeer in jouw veranda.

© Pexels.com

Denk aan de seizoenen

In de herfst- en wintermaanden kun je ook heerlijk van je veranda genieten. Met enkele voorzorgsmaatregelen kan je lekker warm zitten. Een vloerkleed zorgt ervoor dat je niet over koude tegels hoeft te lopen. Haal de kleden echter wel op tijd weer naar binnen, zodat ze niet worden aangetast door de vochtige buitenlucht. Als je ook tijdens het laagseizoen buiten wilt zitten, dan moet je er op letten dat je meubelen windbestendig zijn en tegen het weer kunnen. Er worden speciale kussens en materiaal gebruikt zodat regen niet het interieur aantast. Als laatste is een heater ook een goede investering. Zowel gasheaters als elektrische heaters zijn een goede aanwinst voor veranda’s.