Alles over industriële keukens

De industriële keukens kun je haast niet meer wegdenken, al wordt er wel steeds vaker voor andere keukenstijlen gekozen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat deze stijl verledentijd is. Industriële keukens zijn nog steeds prachtig en bovendien heel stijlvol. Meer weten? We vertellen je alles over industriële keukens.

© Pexels.com

Kenmerken industriële keukens

Industriële keukens worden vaak geassocieerd met wat stoerdere en robuustere ruimtes. Maar deze keukenstijl kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met moderne materialen, waardoor er juist een wat strakker geheel ontstaat. Een van de kenmerken die je wel in vrijwel iedere industriële keuken ziet terugkomen, zijn zwarte accenten. Of het nu zwarte fronten, een zwarte kraan of spoelbak is, het mag eigenlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn houtlook, betonlook en stalen elementen kenmerkend voor deze stijl.

Kleurgebruik & materialen

Bij een industriële kleuren zie je niet vaak opvallende of felle kleuren. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit wit, grijs en zwart. Zo zien we vaak de keuze voor donkere fronten, welke gecombineerd worden met een lichter kleur blad. Maar je kunt de combinatie natuurlijk ook omdraaien. De materialen van een industriële keuken bestaan vaak uit betonlook en houtlook. Dit zie je vaak vooral terug in de keuze voor het werkblad.

Een industriële keuken samenstellen

Ben je er helemaal over uit dat je voor een industriële keuken gaat? Dan is het tijd om de keuken samen te gaan stellen. Kies eerst de fronten en het werkblad van de keuken uit, deze vormen immers de basis ervan. Vaak adviseren we wel dat als je voor donkere fronten kiest, dat je dit combineert met een lichter werkblad. Een volledig donkere keuken oogt namelijk al snel heel donker. Vervolgens kun je de kleur van de kraan en de spoelbak uitzoeken. In een industriële keuken wordt er vaak voor zwart gekozen, maar ook rvs of Gun Metal past goed bij deze keukenstijl. Wil je graag hulp bij het samenstellen van de keuken? Je kunt via www.kitchen4all.nl een afspraak maken bij een van onze winkels. Onze adviseurs helpen je daar graag verder.

© Pexels.com

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Een nieuwe keuken is best een grote aankoop. We vinden het bij Kitchen4All daarom dan ook belangrijk dat je volledig ontzorgd wordt gedurende dit proces. In onze winkel word je ontvangen door een van onze deskundige adviseurs. Niet alleen voorzien zij je van advies, ze maken ook een gratis 3D-ontwerp voor je. Zo weet je zeker dat je nieuwe keuken helemaal wordt zoals jij voor ogen hebt. Maar ook na de aankoop van de keuken kun je op ons rekenen. We komen de keuken bij je thuisbezorgen én we kunnen de volledige montage voor je verzorgen. Jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken!