Wat kost een gemiddelde badkamer?

Het uitzoeken van een nieuwe badkamer begint eigenlijk al bij het bepalen van het budget voor je nieuwe badkamer. De prijs van de badkamer is afhankelijk van verschillende factoren dus de prijs kan best uiteenlopen. Maar wat zijn de gemiddelde kosten van een badkamer? Een exact bedrag kunnen we niet noemen, maar we kunnen wel op een rijtje zetten met welke kostenposten je rekening kunt houden. Je leest het hieronder.

© Pexels.com

Afmetingen

De grootte van je badkamer is natuurlijk bepalend voor de hoeveelheid materialen die je nodig hebt. Je kunt er van uit gaan dat een grotere badkamer wat duurder is om te vervangen dan een kleine. Zo heb je bijvoorbeeld vaak meer tegels nodig om de wanden en de muren mee te bekleden. En we kunnen ons ook voorstellen dat je sneller voor wat grotere meubels kiest dan in een kleine badkamer.

Keuze voor tegels

De tegels voor je nieuwe badkamer zijn een van de grootste kostenposten. Je hebt er immers ook heel wat van nodig. De tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van de badkamer, dus je wil natuurlijk dat deze helemaal bij jou passen. We adviseren daarom ook om daar voldoende budget voor vrij te maken. Het is zonde om te besparen op de uitstraling van je badkamer.

Sanitair

Het assortiment aan sanitair is zeer uitgebreid, dat betekent ook dat de prijzen erg uiteenlopen. Je kan in een hele kleine badkamer kiezen voor de duurste opties en in een grote badkamer gaan voor huismerken. Bedenk van tevoren welk sanitair onmisbaar is in jouw nieuwe badkamer en wat je er aan uit wil geven. Zo voorkom je ook dat je je laat verleiden door duurdere alternatieven.

Montage

Nadat je een badkamer hebt uitgezocht en gekocht moet deze natuurlijk ook nog gemonteerd worden. De kosten van de montage zijn erg afhankelijk van de afmetingen van de ruimte en wat er precies moet gebeuren. Als de oude badkamer al verwijderd is en alle leidingen liggen al op de goede plek, dan zijn de kosten lager dan dat alles aangepakt moet worden.

© Pexels.com

Direct de scherpste prijs

Weet je al precies hoe jouw nieuwe badkamer eruit moet komen te zien? Kom dan eens naar een van onze winkels. Daar maken onze deskundige adviseurs graag een 3D-ontwerp van jouw nieuwe badkamer voor je. Als je tevreden bent met dit ontwerp, dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden bij Sani4All niet van gedoe of onderhandelingen, maar van eerlijkheid en transparantie. Je moet natuurlijk wel zeker zijn van je keuze, daarom bieden we je ook voldoende bedenktijd aan.