5 x zo kun je je tuin gezellig maken!

Je kent het wel: de zon komt eraan. Je tuin heeft de winter doorstaan, maar daar is het dan ook bij gezegd. Nu heb je eindelijk zin en tijd om je tuin weer op te fleuren en zomerklaar te maken. Het lijkt altijd nogal een opgave om mee te beginnen, maar eigenlijk kun je met een paar kleine stappen al een heel eind komen. In dit artikel lichten wij vijf tips uit om jouw tuin gezellig mee te maken.

© Pixabay.com

1. Creëer een zithoek

Een zithoek maken in jouw tuin is misschien een simpele manier om het echt die gezellige sfeer te geven. Denk bijvoorbeeld aan een houten picknicktafel waar je met het gezin gezellig aan kunt eten of juist een loungeset om lekker in te relaxen. Kies een hoek in de tuin en plaats daar meubilair om op te zitten. Zet er wat planten omheen en misschien wel een vloerkleed speciaal voor buiten. Klaar is kees en aanschuiven maar!

2. Plaats planten en bloemen

Planten en bloemen zijn misschien wel de goedkoopste en makkelijkste manier om je tuin gezellig te maken. Je kunt kiezen voor verschillende bloembakken, of potten en hierin mooie planten en bloemen plaatsen die bestemd zijn voor buiten. Of misschien wil je wel een moestuin bouwen in één van die bakken. Op deze manier maak je het in een handomdraai knus en heb je misschien wel een nieuwe hobby erbij. Kom maar door met die groene vingers!

3. Gebruik een parasol of schaduwdoek

Hoe gezellig is een overkapping in je tuin? Denk bijvoorbeeld aan een parasol of een schaduwdoek. Ook heel prettig op de warmere dagen om onder te lezen of te spelen en absoluut knus op de zwoele zomeravonden.

© Pixabay.com

4. Plaats verlichting in je tuin

Met verlichting in de tuin creëer je ook ‘s avonds een gezellige sfeer. Tegenwoordig heb je lampjes die op zonne-energie draaien en dus ‘s avonds vanzelf aan gaan als het donker wordt. Lekker duurzaam, dus. Je kunt ook kiezen voor een lichtslinger met balletjes licht, bijvoorbeeld aan de schutting.

5. Verf je schutting of schuur

Heb je een schutting, schuur of misschien zelfs oud houten tuinmeubilair? Dan kun je er over nadenken om deze een frisse lik verf te geven om je tuin gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan modern donkergrijs of juist klassiek donkergroen. Duurzaam, want je gooit niks weg en gaat je spullen hergebruiken.