Wat zijn de voordelen van een boxspring

Boxsprings kennen een luxe uitstraling. Inmiddels behoort dit type bed tot de meest verkochte in Nederland. Boxsprings zijn in vele prijscategorieën verkrijgbaar, waardoor het voor praktisch iedereen haalbaar is een boxspring aan te schaffen. Maar wat maakt dit type bed nu zo mateloos populair? Eenmaal een boxspring gewend wil je nooit meer wat anders. Laten we dus eens kijken naar de vele voordelen van een boxspring. Waarom zou je kiezen voor een boxspring? Je leest het hier

© Pixabay.com

Boxspring kent een luxe uitstraling

Boxsprings ogen riant en luxe, dit heeft mede met de dikke matrassen van dit type bed te maken en de ideale hoogte. Tegenwoordig kent de boxspring ook een ombouw, meestal aan de achterzijde en soms ook aan de voorzijde. Dit geeft het bed een nog luxere uitstraling. De ombouw is in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar, maar de grootste trend vormen de aardetinten, van zandkleurig tot antraciet. Dergelijke kleuren passen gemakkelijk in iedere slaapkamer en zijn rustig van toon.

Wat kost een boxspring?

Prijzen voor een boxspring zijn afhankelijk van de uitvoering. Zo zijn er elektrische boxsprings die in hoogte verstelbaar zijn, maar ook het type matras, topper en de ombouw bepalen mede de prijs. Een goedkope boxspring is al vanaf ca. 350 euro verkrijgbaar, het betreft dan een eenpersoons boxspring. Tweepersoons boxsprings zijn soms al vanaf 525 euro verkrijgbaar. Een zeer aantrekkelijke prijs voor een bed wat zo’n hoog comfort biedt.

© Pixabay.com

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Boxsprings kennen nogal wat voordelen. Waar moet je dan aan denken?

  • Hoogte van het bed: boxsprings zijn een stuk hoger dan andere bedden. Hierdoor stap je zeer gemakkelijk in- en uit het bed. Vooral personen met rugklachten zijn hiermee gebaat. Maar ook voor ouderen is dit ideaal.
  • Elektrisch verstelbaar. Houd jij van ultra luxe? Dan kies je voor de elektrisch verstelbare boxspring. Dankzij dit verstelbare type kun je zeer eenvoudig de rugpartij in vele standen plaatsen zodat je gemakkelijk rechtop kunt zitten om iets te lezen bijvoorbeeld. Betreft het een tweepersoons boxspring dan kun je de rugpartij separaat van elkaar bedienen.
  • Matrasdikte. Boxsprings kennen een ideale matrasdikte. Hierdoor is het vrijwel uitgesloten dat er verzakkingen in het bed ontstaan. Je ontvangt altijd de juiste ondersteuning voor al je ledematen. Zo kun je kiezen voor een stevig matras en een zachte topper.
  • Kwaliteit van het matras. Boxsprings kennen een hoge kwaliteit matrassen, met stevige vering en een goed ventilatiesysteem.
  • Design. Er is een grote keuze verkrijgbaar van het type ombouw, materiaal, kleuren en dessins.
  • Het bed is gemakkelijk te verplaatsen. Tweepersoons boxsprings bestaan bijna altijd uit 2 eenpersoons matrassen. De topper kan wel uit een tweepersoons afmeting bestaan.

Bestaan er ook nadelen?

Enkele nadelen van boxsprings zijn:

  • De grootte. In kleinere slaapkamers kan een boxspring kolossaal lijken.
  • Reiniging. Sommige mensen ervaren de stoffen ombouw als stofvangers. Stofzuig je de slaapkamer, neem de ombouw dan gerust mee. Op deze wijze kun je gemakkelijk de ombouw reinigen.

Ben je voornemens een boxspring te kopen, probeer hem dan eerst eens uit door er echt op te gaan liggen. Is het bed te hard of te zacht? Door de topper te wisselen kun je dit probleem al ondervangen.