Maak een einde aan de vlooienoverlast

Vlooien zijn slechts klein van stuk. Toch vallen deze beestjes met recht binnen de categorie ongedierte. Vlooien kunnen namelijk voor veel overlast zorgen bij mens en dier. De voornaamste overlast die vlooien veroorzaken zijn huidklachten. Je moet hierbij denken aan jeuk en een rode huid. Kamp jij ook met deze klachten en vermoed je dat ze veroorzaakt worden door vlooien? Handel dan adequaat en maak een einde aan de vlooienoverlast.

© Pixabay.com

Vlooien bij huisdieren

Heb jij een hond of een kat? En word je wooncomfort sinds kort verstoord door de aanwezigheid van vlooien? Dan is de kans groot dat de vlooien via jouw huisdier de woning zijn binnengekomen. Honden en katten rennen en rollen immers door het gras. In het gras kunnen zich vlooien bevinden. Het is voor de vlooien dan ook eenvoudig om via jouw huisdier jouw woning binnen te komen. Vermoed jij dat je vlooien in huis hebt? Controleer dan eerst jouw huisdier op vlooien. Je kunt hiervoor een speciale vlooienkam gebruiken. Heb je in de vacht vlooien of eitjes aangetroffen? Dan is het van belang dat je de vacht van jouw huisdier met een speciaal antivlooienmiddel behandelt. 

Dit kun je zelf doen

Als jouw huisdier last heeft van vlooien dan is het belangrijk dat je jouw dier hiertegen behandelt. Echter, met het behandelen van de vacht van je huisdier is de vlooienoverlast vaak niet opgelost. In de meeste gevallen hebben de vlooien zich namelijk al door je woning verspreid. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen tegen een vlooienplaag. Al deze dingen hebben te maken met hygiëne. Zo is het stofzuigen en dweilen van de vloeren effectief bij vlooien bestrijden. Maar ook het wassen van textiel op een hoge temperatuur is aan te raden. De beestjes houden niet van hoge temperaturen en zullen de wasmachine dan ook niet overleven.

© Pixabay.com

Schakel een professionele bestrijder in

Lukt het je ondanks diverse zelfstandige bestrijdingspogingen maar niet om de vlooien te bestrijden? Dan is het raadzaam om een professionele vlooienbestrijder in te schakelen. Een vlooienplaag kan heel lastig te bestrijden zijn. De beestjes zijn klein en verspreiden zich razendsnel. Gelukkig is een professionele vlooienbestrijder wel in staat deze beestjes snel en volledig te bestrijden. De bestrijder beschikt uiteraard over uitgebreide kennis en ervaring. Dit maakt het aanpakken van een vlooienplaag al eenvoudiger. Maar ook de professionele middelen dragen bij aan een snelle bestrijding. De middelen die de vlooienbestrijder gebruikt, zijn simpelweg hardnekkiger en daarmee effectiever dan de vrij verkrijgbare middelen. Dus wil je er zeker van zijn dat alle vlooien verdwijnen? Schakel dan een professional in.