Een haag die er onmiddellijk staat

Een mooie haag: je moet ze planten, verzorgen, op het juiste moment en op de juiste manier voorzichtig bijsnoeien en … wachten … wachten tot ze hoog en dik genoeg is om je privacy te garanderen. Maar, geloof het of niet, dat is nu verleden tijd. Wie onmiddellijk een natuurlijke afscheiding in zijn tuin wil, kiest nu een Kant & Klaar Haag. Hoe dat in zijn werk gaat? We vertellen het je graag.

Een haag die er onmiddellijk staat
© Pixabay.com

De Mobilane Kant & Klaar Haag

De Mobilane Kant & Klaar haag is een gepatenteerd systeem. Het bestaat uit een stalen raster dat volledig overgroeid is met klimplanten. Deze worden gekweekt in een biologisch afbreekbare bak van kokosplano. Bij Mobilane kies je een haag van gewenste hoogte en beplanting. Nadat je op de plaats waar de haag moet komen, de nodige grondverbetering hebt aangebracht, plant je de haag rechtstreeks in de grond. De afscheiding wordt stevig verankerd door middel van palen en beugels. Hierbij kun je ook de keuze maken tussen houten of ijzeren palen.

Ruime keuze

De Mobilane Kant & Klaar hagen zijn 120 cm breed. In de hoogte is er echter heel wat keuze, gaande van 100 cm tot wel 300 cm. Als je dat wenst, kan de haag zowel in hoogte als in breedte ook op maat gemaakt worden. Er is dus een toepassing voor ieders tuin.

Daarnaast kun je kiezen uit verschillende soorten beplantingen. Een haag van Hedera Helix Woerner levert een winterharde, donkergroene en bladhoudende klimopwand op. De bladeren variëren qua vorm. Zoek je meer kleur in je tuin, dan is de Pyracantha Dart’s Red een goede optie. Dit is een winterharde vuurdoorn. De besjes, die erop komen, zijn niet giftig en in het voorjaar krijg je mooie, schermvormige bloemen.

Een haag die er onmiddellijk staa
© Pixabay.com

Een duurzaam idee

De Mobilane haag is niet alleen de beste kwaliteit haag. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het productieproces. Daarnaast is het ook aan te moedigen om een haag als afscheiding te gebruiken in plaats van een muur of houten wand. Bij de keuze voor privacy kies je dan meteen ook voor een gezonder leefklimaat in je tuin.

De meeste Mobilane hagen kunnen het hele jaar door geplant worden. Van vandaag op morgen zit je met andere woorden volledig afgeschermd van kijklustige buren en voorbijgangers. In een wereld waar privacy steeds meer een issue is geworden, is een Kant & Klaar Haag een zeer toepasselijke oplossing.

De voordelen

De Kant & Klaar hagen van Mobilane zijn makkelijk en snel te plaatsen. Ze vragen weinig onderhoud. Op het hekwerk geldt 10 jaar garantie. Je hebt onmiddellijk volledige privacy en bovendien een frisse, groene touch in je tuin. Een dergelijke haag draagt dan ook bij aan een gezondere leefomgeving en stimuleert de biodiversiteit. Een groene beplanting is namelijk zeer effectief bij de afvang van fijnstof. Het is bij deze dan ook ideaal om er stadstuintjes en schoolterreinen mee te omheinen.

Zit je al jaren te wachten op het moment dat jouw haag eindelijk volgroeid zal zijn? Zonde van de tijd en het geduld. Met een Mobilane Kant & Klaar Haag was de klus al lang geklaard. Gun jezelf eindelijk wat groene privacy en kies vandaag nog jouw omheining.