Een complete doucheset voor de volledige ervaring

Toe aan een nieuwe douche? Badkamerxxl biedt douchesets aan, zodat je meteen alles wat je nodig hebt om weer lekker te kunnen douchen in huis haalt. Een doucheset bestaat uit meerdere onderdelen. Deze onderdelen worden bepaald door het type douche waar je voor gaat. Meestal bestaat een doucheset uit een doucheslang, douchekop en douchestang. Indien gewenst behoort een thermostaat ook tot de mogelijkheden. Bezoek dé website voor alle douchesets!

Een complete doucheset voor de volledige ervaring
© Badkamerxxl.nl

Type douchesets

Er zijn 2 hoofdtypes douchesets. De eerste is de opbouwdoucheset , deze bestaat uit een hoofddouche, een handdouche, een thermostaat en een douchestang. Hierbij valt er een keuze te maken uit een stortdouche en/of een glijstangset. De opbouwdouche bevat veel opties, waardoor je gegarandeerd de juiste douche zult vinden voor in jouw badkamer.

Het tweede type is de inbouwdoucheset. Bij een inbouwdoucheset is de thermostaat en de toevoer van het water in de wand ingebouwd en bestaat de douche uit een stortdouche. Een inbouwdouche heeft vaak een wat luxueuzere en minimalistische uitstraling.

Mogelijkheden douchesets

Het is bekend dat elke douche zijn eigen specificaties heeft. Zo heeft de ene douche meerdere straalsoorten, zijn er douches die bediend moeten worden met draaiknoppen en de andere douche met drukknoppen. Ieder mens heeft daarnaast ook zijn eigen voorkeuren. Ook al kies je voor een volledige doucheset, je krijgt toch de mogelijkheid om jouw doucheset te personaliseren met verschillende keuzemogelijkheden. Het verschilt echter wel per model welke mogelijkheden er zijn, hieronder staan de meest voorkomende opties beschreven.

Een complete doucheset voor de volledige ervarin
© Badkamerxxl.nl
  • Kleuren: een veelgebruikte kleur is chroom, aangezien deze kleur overal goed bij staat. Ook koper, nikkel of zwart kunnen bij veel badkamers sfeervol staan.
  • Type handdouche: een handdouche bestaat altijd uit een rond model of een stangmodel, hierin kun je zelf bepalen wat je fijner vindt.
  • Diameter: vaak bestaat de handdouche uit een diameter van 20 of 30 centimeter.
  • Type bevestiging: veel hoofddouches kunnen via een plafondbuis of via een wandarm bevestigd worden.
  • Glijstang: bestaat jullie gezin uit gezinsleden met verschillende lengtes en bepaalt iedereen graag zelf op welke hoogte de handdouche hangt? Door middel van een glijstang is het mogelijk om de hoogte van de douche te verstellen.
  • Thermostaatkraan: met een thermostatische douche zorg je ervoor dat het water op de gekozen temperatuur blijft. Wel zo fijn om niet ineens ijskoud water over je heen te krijgen, wanneer er ergens anders in het huis ook gebruik wordt gemaakt van water. Een thermostaatkraan zorgt voor veiligheid, comfort en bovendien bespaar je hiermee water en energie.

Verder heeft elk merk natuurlijk ook zijn eigen specifieke technologieën met betrekking tot de gebruikte systemen. Al deze informatie kun je per doucheset terugvinden bij de specificaties.

Door alles onderdelen te combineren in een doucheset blijven de kosten erg laag. De doucheset wordt meestal binnen 1 werkdag geleverd. Kijk voor meer informatie en nog andere producten op de website van Badkamerxxl.