De zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Je bent niet de enige. De keuze is reuze en dat maakt het soms wel lastig om een keuze te maken. Waar moet je op letten en wat zijn de laatste trends? Om jouw zoektocht wat minder lang te maken, delen we in dit artikel een aantal handige tips om jou te helpen de perfecte eetkamerstoelen te vinden. Lees snel verder!

© Pexels.com

1. Let op de hoogte van de stoel

Bij het uitzoeken van je eetkamerstoel is het ook erg belangrijk om verder te kijken dan je neus lang is. Kijk dus niet alleen naar de looks. Houd rekening met de hoogte van de stoel, zodat je zeker weet dat de stoel onder de tafel past. De meeste stoelen zijn ongeveer 46 centimeter hoog. De meeste tafels zijn gemiddeld 76 centimeter hoog. Vind je het fijn om juist wat hoger te zitten, pak dan een stoel boven de 46 centimeter. Dit geldt natuurlijk ook voor het geval je liever wat lager wilt zitten. In dat geval kun je naar een eetkamerstoel kijken die wat minder hoog is.

2. Comfort of praktisch?

Een andere vraag die je jezelf kunt stellen, is of je voor een eetkamerstoel met of zonder armleuning gaat. En ga je voor kunststof, hout of kies je toch voor meer zachtheid en dus stof? Ook de functie van je eethoek bepaalt wat voor type stoel daar het beste bij past. Gebruik je de eettafel voornamelijk voor het ontbijt en het avondeten, dan kun je kunststof eetkamerstoelen overwegen. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken en dus ook ideaal voor een huishouden met jonge kinderen.

Hout geeft wel echt warmte aan je eethoek. Op comfort zul je echter wel wat gaan inleveren, omdat houten stoelen een hardere zit hebben. Maar, voor alles is een oplossing. Plaats bijvoorbeeld een zacht zitkussen op de stoel.

© Pexels.com


Dol op lang tafelen? Dan doe je dat het liefste door plaats te nemen op een comfortabele stoel. Denk hierbij aan een leren eetkamerstoel of stoelen met stoffen bekleding. Mensen zijn vaak een beetje huiverig om voor een lichte stof te kiezen, maar dat hoeft eigenlijk niet. Tegenwoordig heb je sprays om de stof te beschermen. Je kunt ook voor velvet gaan. Velvet heeft als voordeel dat het een sterke stof is. Met een doekje met warm water maak je de stoel in een handomdraai weer schoon. Los van dat het heerlijk zit, heeft het ook een stijlvolle uitstraling!