De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent: kerstdiners op de planning! Neem jij tijdens de feestdagen het voorgerecht voor je rekening? Met deze tips voor lichte, gezonde, maar tevens de lekkerste voorgerechten zit jij ongetwijfeld goed!

© Pixabay.com
  1. Basistips voor voorgerechten

In het geval van kerstdiners geldt écht: een goed begin is het halve werk. Houd daarom deze tips in gedachte als je het voorgerecht gaat uitkiezen.

  • Maak het niet te zwaar. Er zullen nog meerdere gangen en het is zonde als iedereen na het voorgerecht als verzadigd is. Gebruik voornamelijk lichte ingrediënten.
  • Wees voorzichtig met brood bij je voorgerecht. Ook dit valt namelijk bijzonder zwaar en zal er voor zorgen dat je tafelgenoten al onnodig vol zullen zitten na het voorgerecht.
  • Stem je voorgerecht af met het hoofdgerecht. Staat er een zwaar hoofdgerecht op de planning? Dan kun je het best voor een licht en fris voorgerecht kiezen.
  • De gezonde keuzes

Het voorgerecht wordt vanzelf lichter en daarmee algeheel gezonder door enkele simpele keuzes te maken.

  • Kies voor volkoren producten. Dit is een stuk gezonder dan de varianten van ‘witmeel’.
  • Pas op voor overdaad. Vlees, vis of kaas in een voorgerecht is natuurlijk geen probleem, maar beperk de hoeveelheden. Zo houdt iedereen nog ruimte over voor de andere gerechten.
© Pixabay.com
  • Ga voor groen

Ook kun je kiezen voor een vegetarisch voorgerecht. Je zult zien dat je je tafelgenoten er behoorlijk mee kunt verrassen. Vegetarisch betekent namelijk zeker niet dat je in moet leveren op smaak.

  • Verwarm je gasten met soep. Soep is lekker, winters én eenvoudig om te bereiden. En ontzettend gemakkelijk om vegetarisch te maken. Ga voor een licht soepje van courgette, spinazie en limoen of juist voor een volle winterse smaak als pompoen of zoete aardappel.
  • Ga voor een bladerdeegtaartje. Verras je gasten met kleine, feestelijke taartjes van bladerdeeg met daarop alle ingrediënten die jij maar lekker vindt.
  • Maak eens een frisse aardappelsalade. Vervang de klassieke garnalencocktail eens door een nét zo frisse aardappelsalade met appel en tijm. Je zult je gasten ongetwijfeld verrassen met de volle smaak!