De kinderkamer opvrolijken? Ga voor stijlvolle muurcirkels!

Een babykamer of kinderkamer inrichten is een hele leuke maar soms ook lastige klus. Want hoe combineer je een praktische inrichting met een gezellige sfeer? In dit artikel krijg je tips over hoe je een kinderkamer zo efficiënt mogelijk inricht maar ook hoe je sfeer brengt in deze ruimte.

© Pexels.com

Handige tips voor het inrichten van de kinderkamer

  • Bekijk de ruimte eerst goed. Wat zijn de afmetingen van de kamer, waar zitten precies de ramen en waar bevindt de deur zich? Hoeveel stopcontacten heeft de kinderkamer en hoe kun je deze ruimte het beste verlichten? Op basis van deze gegevens kun je een plattegrond maken.
  • Op deze plattegrond geef je aan waar de meubels komen te staan. Daarna kun je eenvoudig beoordelen of er nog ruimte over is voor accessoires zoals bijvoorbeeld een mooi speelkleed of een gezellig leeshoekje.
  • Een kleurtje op de wanden geeft de kinderkamer meteen een hele andere look. Je kunt het beste kiezen voor een vrij neutrale, lichte kleur op de wand. Lichte kleuren geven de ruimte een frisse uitstraling en laten de kinderkamer groter lijken.

De basis van je slaapkamer is nu klaar. Tijd om de kinderkamer een persoonlijke touch te geven met behulp van de juiste accessoires!

Sfeer in de kinderkamer

Als je een rustige basis hebt voor je kinderkamer, kun je je helemaal uitleven met de accessoires. Veel kinderen vinden het leuk om een thema kamer te hebben. Voor de jongens die van dieren houden, is een dinosaurus kamer echt heel tof. Echte dametjes zullen dromen van een prinsessen kamer. Met een paar accessoires zoals een mooi dekbedovertrek, gezellige kussens en een mooie poster, tover je de slaapkamer in een handomdraai om tot een thema kamer. En als je kind toe is aan een ander thema, kun je deze accessoires weer eenvoudig vervangen door andere spulletjes. Als je meer van een persoonlijke slaapkamer houdt, kies dan voor muurcirkels op de kinderkamer.

Muurcirkels

Een muurcirkel is een afdruk op kunststof, plexiglas of aluminium. De ronde vorm geeft de muurcirkel een luxe en stijlvolle uitstraling. Met een of meerdere muurcirkels geef je de slaapkamer van je kleintje een hele persoonlijke sfeer.

© Pexels.com

Je kunt de muurcirkels voor de kinderkamer zelf ontwerpen bij Modulari. Op de website van Modulari kun je in een handomdraai je favoriete foto uploaden. Je kunt je eigen fantasie gebruiken voor het ontwerpen van je muurcirkel, maar dit bedrijf biedt hun klanten ook een beeldbank waar je inspiratie op kunt doen.
Naast de keuze die je hebt uit de verschillende materialen, kun je ook kiezen uit een aantal afmetingen. In een kleinere ruimte is het mooi om een of meerdere kleinere muurcirkels op te hangen. Als de slaapkamer groot is, kun je kiezen voor meerdere grote muurcirkels bij elkaar of juist verspreid door de kamer, dit zorgt voor een speels effect. De muurcirkels van Modulari zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen met een magnetisch ophangsysteem. Je hoeft bij dit systeem niet te boren, ideaal toch!