3 maal hoe wordt jouw huis meer waard?

De huizenmarkt is een fluctuerende situatie, en waar het anderhalf jaar geleden nooit meer stoppend leek, lijkt er nu toch toch meer rust op de markt gekomen te zijn. Tijd dus om eens rustig na te denken over of jij je huis zou willen verkopen en wanneer dit voor jou het beste moment zou zijn. Daarnaast is dit de uitgelezen kans om eens rustig te tijd te nemen om je in te lezen over investeren in je huis; hoe kan je ervoor zorgen dat jouw huis meer waard wordt? Wij hebben een aantal tips, lees snel met ons mee! Disclaimer: natuurlijk dien je goed advies op te vragen als je één van onderstaande tips zou willen uitvoeren, het is immers geen garantie dat je huis meer waard wordt.

© Pexels.com

Investeren in duurzaamheid

Energieprijzen vliegen de pan uit en daar steken vele Nederlanders een stokje voor. De doorloop van verkoop van zonnepanelen ligt momenteel heel hoog en dat is zo gek nog niet; naast het feit dat je na een aantal jaar je energiekosten uit deze investering kan winnen (goede return on investment!), zorgt het er ook voor dat de waarde van jouw huis met een flinke stap stijgt. Zeker de moeite waard om je in te lezen over het laten plaatsen van zonnepanelen en de voor- (maar misschien ook na-)delen hier van.

Neem de tuin op de schop

De tuin is een belangrijk stuk van ieder huis en voegt voor vele een hoop waarde toe; niet alleen op financieel vlak maar ook op emotioneel vlak. Een tuin kan er toch voor zorgen dat eventuele kijkers meer potentie in een huis zien, zien ze zichzelf bijvoorbeeld al heerlijk genieten van een borrelplank en een glaasje wijn op een vrijdagavond, terwijl de zon rustig zakt en gaan ze toch hoger bieden! Investeren in je tuin is een goed idee; schaf bijvoorbeeld een overkapping met glas aan, of een ingebouwde parasol die mee mag met het verkopen van het huis! 

© Pexels.com

Schilderwerk

Het bijhouden van het buitenwerk van het huis, zoals het schilderwerk, zorgt ervoor dat jouw huis in waarde stijgt. Het geeft namelijk twee signalen af; ten eerste ziet het huis er gewoonweg een stuk beter uit, des te meer het een parel is om naar te kijken en potentiële kopers zullen happen. Ten tweede is het voor de onderhoud van het huis en haar staat ook een goede zet om het buitenwerk van de woning bij te houden!