Waarom goede en stijlvolle werkkleding zo belangrijk is

Kleren maken de man is een gevleugelde uitspraak, die aangeeft dat iemands looks en uitstraling (mee) bepaald worden door de kleding die de betreffende persoon aan heeft. Het gezegde geldt mogelijk nog meer wanneer het gaat om werkkleding. Representatieve en goed herkenbare werkkleding is een absolute voorwaarde om jouw bedrijf representatief en professioneel voor te laten komen. Het dragen van stijlvolle en kwalitatief hoogstaande werkkleding heeft dan ook veel meerwaarde. Waar die meerwaarde precies in zit, kun je in dit artikel lezen. We hebben de belangrijkste voordelen van professioneel ontworpen werkkleding voor je op een rijtje gezet!

© Pixabay.com

Nette en stijlvolle werkkleding is belangrijk voor je imago

Een belangrijke reden om goede en representatieve werkkleding te dragen, is omdat je hiermee je imago een positieve boost kunt geven. De beeldvorming die klanten, passanten en geïnteresseerden van een bedrijf hebben, wordt hier in belangrijke mate door bepaald. Wanneer jouw personeel oen natuurlijk jijzelf er netjes bijlopen, straalt dat iets af naar de directe omgeving. Omgekeerd leidt een slordige kledingstijl ertoe dat je bedrijf reputatieschade kan oplopen.

Werkkleding is een slimme manier van p.r. maken

Door werkkleding te dragen met daarop je bedrijfslogo en/of bedrijfsnaam kun je op een slimme manier reclame maken voor je eigen bedrijf. Zeker als er veel gewerkt wordt op drukke plekken buiten of binnen, is dit een slimme manier om je naamsbekendheid te vergroten. Jouw personeel is op deze manier als het ware een soort wandelende visitekaart voor je bedrijf. Ook als jij en je collega’s dagelijks veel verschillende plekken bezoeken is bedrijfskleding functioneel. Denk hierbij aan beroepen als vertegenwoordigers, loodgieters, elektromonteurs en bouwvakkers.

Een eenmalige investering waar je lang plezier van beleeft

Fijn aan goede bedrijfskleding aanschaffen, uiteraard voorzien van een herkenbare naam en logo, is het feit dat je in principe slechts één keer hoeft te investeren in de werkkleding. Ga je voor echte kwaliteit, dan kun je rekenen op bedrijfskleding die lang meegaat. Dat betekent dus: eenmalig goed investeren in passende en representatieve kleding, om vervolgens langdurig te kunnen genieten van de effecten van die kleding.

© Pixabay.com

Er zijn veel mogelijkheden op kledinggebied

Een ideaal kenmerk van de tegenwoordige kledingbranche die zich richt op het maken van werkkleding is dat er veel mogelijkheden zijn. Of je nu op zoek bent naar luchtige kleding voor je medewerkers voor de zomerperiode of juist comfortabel warme truien en jassen oekt voor de herfst en de winter: er zijn tal van opties op dit gebied. Er kan dus maatwerk geleverd worden. En daarbij geldt dat hoe meer bedrijfskleding je aanschaft, hoe voordeliger deze werkkleding per stukprijs is. Zo kun je gepersonaliseerde werkkleding kopen voor een aantrekkelijke prijs.

Meer gelijkheid én verbondenheid tussen collega’s

Wanneer werknemers allemaal dezelfde kleding dragen, leidt dit tot een groter gevoel van gelijkheid tussen het personeel onderling en tot meer verbondenheid. En dat is natuurlijk precies wat je als werkgevers wilt bereiken: dat jouw werknemers een eenheid vormen, elkaar respecteren en een sterker gevoel van onderlinge verbondenheid krijgen.