Transformeer je muurontwerp met deze 7 ideeën

Als het op woninginrichting aankomt, zijn er altijd nieuwe en vernieuwende manieren om de zaken anders aan te pakken. Als je een manier zoekt om je wandinrichting te veranderen, hebben we wat ideeën voor je zoals uitchecken posters zwart wit.

© Pixabay.com

Hang posters in zwart en wit

Een eenvoudige manier om je muur een nieuwe look te geven is door je posters of foto’s te vervangen door zwart-wit versies. Dit creëert een klassieke en tijdloze sfeer in elke kamer.

Gebruik muurschilderingen in plaats van schilderijen

Als je wat persoonlijkheid aan je muren wilt toevoegen, overweeg dan muurschilderingen te gebruiken in plaats van schilderijen. Er zijn tal van online bronnen waar je mooie en unieke muurschilderingen kunt vinden die perfect bij je stijl passen.

Maak gebruik van grote kunstwerken

Een buitenmaats schilderij of foto eist de aandacht op en zet de toon in een kleine ruimte. Probeer een zwart-witte foto in een minimalistische ruimte of voeg kleur toe met een levendig abstract stuk of overweeg uitchecken posters zwart wit.

© Pixabay.com

Gebruik textiel

Een wandkleed of wanddecoratie kan een knaller van kleur en patroon toevoegen, en een gevoel van zachtheid in een neutrale ruimte. Overweeg om vintage sjaals of ander mooi textiel in te lijsten.

Bonus: Deze zijn veel gemakkelijker te verplaatsen dan ingelijste schilderijen als het tijd wordt om te verhuizen!

Hang wat spiegels op

Spiegels weerkaatsen het licht, en helpen een kleine ruimte groter en helderder aan te voelen. Probeer een overmaatse spiegel op te hangen, of hang verschillende kleinere stukken in salonstijl uit.

Breng wat groen in huis

Planten hoeven niet alleen op de vensterbank te staan. Probeer hangende of aan de muur bevestigde plantenbakken om een beetje groen aan je ruimte en natuur aan je muren toe te voegen. Kies, als je niet zo van water houdt, voor een kunstplant van hoge kwaliteit (en niemand zal er waarschijnlijk ooit iets van merken).

Een groot bord is een perfecte functionele aanwinst voor een kantoor, speelkamer, of zelfs een keuken. Een krijtbord geeft elke kamer een rustieke sfeer, terwijl een whiteboard het eigentijdse alternatief is – en je hoeft het niet bij wit te laten (ze zijn er in allerlei tinten en prints).

Hang je televisie aan de muur

Een andere manier om te gaan? Monteer je televisie. Een flatscreen aan je muur bevestigen kan een geweldige manier zijn om ruimte vrij te maken boven je mediakast, je muur te verfraaien, en de hele aanblik van je woon- of slaapkamer een update te geven.

Hopelijk heb je leuk idee kunnen opdoen met onze zeven tips, als bonus geven we je nog eentje erbij!

Blauwgroene tinten zijn groot op dit moment, Of je nu kiest voor iets zo gewaagd als een pauw of mikt op een zachtere tint, de kleuren in deze uitgebreide categorie zullen nooit vervelen.

Aardetinten zijn altijd een goede keuze en zijn bijzonder geschikt om een neutraal palet op te fleuren. Deze kleuren zijn gemakkelijk te gebruiken bij het creëren van een rustige kamer met wat extra pit.

Je denkt misschien niet aan beige als accentkleur, maar het kan bijzonder effectief zijn als de andere muren een dramatische of meer levendige kleur hebben. Zie het maar als het benadrukken van negatieve ruimte, als je van kunsttermen houdt!

Dramatische, stemmige kleuren zijn zeker in voor het komende jaar en zijn perfect om drama toe te voegen aan elke kamer, maar vooral aan de slaapkamer. Gebruik een donkerblauwe of zelfs een stormachtig grijze kleur op de muur om meteen de aandacht naar een bepaalde plek te trekken.