Tegeltrends voor de Badkamer: Wat is Hot en Wat is Not?

De badkamer is al lang niet meer alleen een functionele ruimte in huis. Het is een plek geworden waar we kunnen ontspannen, tot rust kunnen komen en onszelf kunnen verwennen. Daarom is het ontwerp van de badkamer belangrijker dan ooit, en een van de meest opvallende elementen van badkamerdesign is natuurlijk de tegelkeuze. In deze blog gaan we dieper in op de huidige tegeltrends voor de badkamer en ontdekken we wat op dit moment in de mode is en wat niet.

© Pexels.com

Hot: Grote Formaten

Een trend die al een tijdje aan populariteit wint, is het gebruik van grote formaat tegels in de badkamer. Grote tegels creëren een gevoel van ruimte en openheid, waardoor zelfs kleine badkamers groter lijken. Bovendien verminderen ze het aantal voegen, waardoor de ruimte er strakker en moderner uitziet. Denk aan grote tegels van 60×60 cm of zelfs nog groter voor een luxueuze uitstraling.

Not: Kleine Mozaïektegels

Hoewel mozaïektegels vroeger een populaire keuze waren voor badkamervloeren en -wanden, zien we een afname van hun populariteit in recente jaren. Kleine mozaïektegels kunnen de badkamer rommelig laten lijken en zijn moeilijker schoon te maken vanwege het grotere aantal voegen. Ze kunnen ook een wat gedateerde uitstraling hebben, vooral in vergelijking met de strakke lijnen van grotere tegelformaten.

Hot: Natuurlijke Materialen

Een andere trend die steeds meer aan populariteit wint, is het gebruik van natuurlijke materialen in de badkamer, zoals marmer, travertijn, leisteen en houtlook tegels. Natuurlijke materialen voegen warmte, textuur en karakter toe aan de ruimte en creëren een spa-achtige sfeer waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Bovendien brengen ze de schoonheid van de natuur naar binnen, waardoor een gevoel van sereniteit ontstaat. De mooiste natuurlijke tegels, die vind je uiteraard bij Tegelcenter Rijssen!

Not: Kunstmatige Imitaties

Hoewel houtlook en marmerlook tegels populair zijn vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak, zien we een afname in de populariteit van te overdreven imitaties. Tegels die te opzichtig proberen te lijken op natuurlijke materialen kunnen een kunstmatige uitstraling hebben en het risico lopen om snel gedateerd te raken. In plaats daarvan geven veel mensen de voorkeur aan tegels die een subtielere interpretatie van natuurlijke materialen bieden.

Hot: Gedurfde Kleuren en Patronen

Durven met kleur en patroon wordt steeds meer aangemoedigd in badkamerontwerp. Gedurfde tegelkleuren zoals diepblauw, donkergroen en terracotta voegen een speelse en levendige uitstraling toe aan de badkamer, terwijl opvallende patronen zoals geometrische vormen, mozaïeken en Portugese tegels een statement maken en de ruimte karakter geven.

© Pexels.com

Not: Te Veel Wit

Witte tegels zijn tijdloos en klassiek, maar een overdaad aan wit kan de badkamer saai en ongeïnspireerd laten lijken. Hoewel witte tegels een geweldige basis vormen voor badkamerontwerp, zien we een afname in de populariteit van volledig witte badkamers. Mensen kiezen eerder voor kleurrijke accenten en gedurfde contrasten om de ruimte tot leven te brengen.