Opslagcontainer huren of kopen?

Een opslagcontainer is de ideale plek om voorwerpen veilig op te slaan. Ze zijn weer- en waterdicht en bieden meer dan voldoende opslagruimte. Behoefte aan (extra) buitenopslag? Je hebt keuze uit een opslagcontainer huren of kopen. Ontdek de verschillen en wat de beste keuze is.

© Pexels.com

Een blijvende opslagplaats voor bedrijven of particulieren

Opslagcontainers zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Een 8ft container heeft een gemiddelde inhoud van 12,13 m³. Met een 20ft container ga je voor 38 m³ en een 40 ft-model biedt het dubbele aan opslagruimte.

Regelmatig of permanent buitenopslag nodig? Dan is een opslagcontainer kopen de beste keuze. Afhankelijk van de afmeting zijn dit soort containers verkrijgbaar vanaf € 2000 (nieuwprijs). Gebruikte containers zijn een stuk voordeliger. Vaak zijn deze nog in goede staat en kunnen nog vele jaren mee.

Een opslagcontainer huren

Soms heb je tijdelijke opslag nodig, of moet je voor een afgebakende periode producten of artikelen opslaan. Dan is een container huren de ideale oplossing. Je huurt hem voor een week, een maand of langer. Je zit nooit aan een specifieke periode vast. Het huren is zowel voor zakelijke als particuliere klanten mogelijk.

Wat is de goedkoopste optie?

Opslag mag niet te veel kosten met zich meebrengen. Daarom ga je voor een betaalbare oplossing. Wanneer je gedurende een jaar of langer opslagruimte nodig hebt, is kopen de meest geschikte keuze. Met een beperkt budget is een tweedehands container een goed idee.

Is er gedurende enkele weken of maanden opslagruimte nodig, dan ben je met huren goedkoper uit. Maak daarom altijd een afweging tussen deze twee.

Toch liever kopen en zo onbeperkt de duur van de extra opslagruimte verlengen? Mocht je de container in de toekomst niet meer nodig hebben, dan is deze makkelijk verkoopbaar.

Op deze plekken mag je een container plaatsen

Je mag niet zomaar een container op elke willekeurige plek plaatsen. Dit mag wel altijd op eigen terrein. Zorg dus dat de opslag binnen de eigen erfgrens staat. In dit geval mag hij zonder tijdsbeperking blijven staan.

Huur je een bedrijfsruimte, grond of iets anders? Vraag aan de verhuurder toestemming voor het plaatsen van een container. Gaat het om tijdelijke opslag, dan is niet altijd toestemming van de verhuurder nodig. Controleer de afspraken zoals deze in het huurcontract staan.

© Pexels.com

Soms komt de opslagcontainer op gemeentegrond te staan. Bijvoorbeeld op een parkeervak, op straat of op de stoep. In dit geval gelden er afwijkende regels. Neem contact op met de gemeente en vraag wat wel en niet is toegestaan.

Waarschuwing: het plaatsen van een container op gemeentelijke grond, zonder vergunning of toestemming, kan tot een boete leiden.

Container huren of kopen? Denk aan praktische accessoires

Zorg dat de container niet voor anderen toegankelijk is. Voorzie hem van een degelijk slot en plaats hem in een goed verlichte omgeving. Hiermee verlaag je de kans op criminaliteit. Zorg ook voor een degelijke inrichting met robuuste stellingen. Dit is praktisch voor het overzichtelijk opslaan van producten of goederen.