Maak jouw slaapkamer winterproof

De meeste mensen spenderen aardig wat uren in de slaapkamer en dan met name jongeren. Dit komt omdat zij vaak op hun slaapkamer bezig zijn met de studie of een serie kijken. Daarnaast heeft iedereen ook voldoende nachtrust nodig. Daarom is het erg belangrijk dat jij jouw slaapkamer goed hebt ingericht. Niet alleen met een bed waar jij heerlijk in kunt slapen, maar ook met mooie en sfeervolle objecten. In deze blog geven wij jou drie tips om jouw slaapkamer winterproof te maken.

© Pexels.com

Tip 1: Kies een comfortabel en mooi dekbedovertrek

Een dekbedovertrek kan erg veel invloed hebben op de sfeer van jouw slaapkamer. Je kunt er daarom voor kiezen om een effen dekbedovertrek te maken, maar je kunt ook kiezen voor een leuke print. Om jouw slaapkamer winterproof te maken, kun je het beste kiezen voor een dekbedovertrek 200×200 in een donkere kleur.

Tip 2: Voeg wat accessoires toe

  • Kussens en plaid: Wanneer je diverse materialen en kleuren met elkaar mixt, ontstaat er vaak een warme en knusse sfeer. Plaats een aantal extra kussens op bed en leg een plaid op het voeteneinde van het bed. Zo krijg je gegarandeerd zin om iedere avond in bed te duiken!
  • Kaarsen: Wat bijvoorbeeld ook erg sfeervol is, is het plaatsen van (geur)kaarsen. Ook al steek je ze niet vaak aan, toch krijg je hier een warm gevoel van.

Tip 3: Ga voor sfeervolle verlichting

In de koude wintermaanden wil je vaak extra sfeer en knusheid in de slaapkamer. Zorg daarom voor de juiste verlichting. Sfeerverlichting bestaat uit gedempt en indirect licht. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een gezellige en knusse sfeer krijgt. Ook de lichtkleur is hierbij erg belangrijk. Kies een warme kleurtemperatuur die neigt naar geel. Dit oogt namelijk veel gezelliger dan koel licht met een blauwe ondertoon.

Besteed uiteraard ook aandacht aan het design van de lampen. Laat de lampenkap en lampenvoet goed aansluiten op de stijl van het interieur. Lampen zijn namelijk niet alleen functioneel, maar ook een mooie vorm van decoratie.

© Pexels.com

Tip 4: Plaats een warm vloerkleed

Vaak wanneer je uit bed stapt, dan stap je direct op een koude vloer. Hier is natuurlijk een oplossing voor te vinden, namelijk een warm vloerkleed. Naast dat het zorgt voor warme voeten, geeft het ook nog eens een fijne en warme uitstraling aan jouw slaapkamer.