Lekker lang thuis blijven wonen

Hoe ouder je wordt, tegen hoe meer problemen je kunt aanlopen. Je krijgt bijvoorbeeld last van kwaaltjes en bovendien krijg je het ook altijd fysiek wat moeilijker. Bij de ene persoon gebeurt dit natuurlijk sneller dan bij de andere. Maar het streven voor iedereen is natuurlijk: zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het is ook logisch dat daarnaar gestreefd wordt, want uiteindelijk is je eigen huis de thuisbasis en die thuisbasis zorgt dan uiteraard ook voor gelukzaligheid. Omwille van die reden is lekker lang thuis blijven wonen dan ook iets waar je naar moet streven. In veel gevallen moeten er dan wel woonaanpassingen worden gedaan. In dit artikel gaan we daar verder op in.

Lekker lang thuis blijven wonen
© Pixabay.com

Slaapkamer op onderste verdieping

Als je in een regulier huis woont, is de kans groot dat je meerdere verdiepingen hebt om in te wonen. Het punt is echter: hoe ouder je wordt, hoe lastiger het kan zijn om de trap op te komen. Bovendien is dat dan ook weer niet zonder gevaar. In het nieuws lees je regelmatig berichten van oudere mensen die zich lelijk bezeren, of zelfs overlijden nadat ze een ongeluk hebben gehad op de trap. Daarom kan het in die gevallen aan te raden zijn om alle belangwekkende zaken op de onderste verdieping te plaatsen. Zodat je minder vaak naar boven moet, waardoor er ook minder risico is op lelijke verwondingen. Een ander punt is dan natuurlijk dat je ook een traplift kunt gebruiken. Deze kunnen in verschillende gevallen worden vergoed, zodat je langdurig thuis kunt wonen en dat is natuurlijk belangrijk.

Laat je woning controleren

Om de veiligheid in je woning te garanderen, is het belangrijk om alles eens te controleren. Er zijn namelijk verschillende zaken in een woning waarbij het altijd belangrijk is dat er regelmatig een controle wordt uitgevoerd om te kijken of alles nog wel goed is. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de gasleiding, het is belangrijk dat deze nog veilig is. Maar je kunt ook aan de brandmelder en vele andere zaken denken. Als jij langdurig thuis wil wonen, is de veiligheid in je woning echt een must, anders kunnen er verschillende problemen ontstaan. Dus laat je woning controleren door een expert.

Lekker lang thuis blijven wone
© Pixabay.com

Vul de test in over woningaanpassingen

Natuurlijk kan elke specifieke situatie weer andere veiligheidsmaatregelen met zich meebrengen. Gelukkig bestaat er een website waarop je kunt testen welke woningaanpassingen voor jouw huis nodig zijn. Deze test duurt slechts 15 minuten en dan weet je precies wat er allemaal moet gebeuren. Er worden dan namelijk praktische adviezen gegeven voor jouw specifieke situatie. Daarmee kun je dan ook actie ondernemen, zodat alles in goede banen geleid wordt. Vul deze test dan ook even in, want het kost vrijwel geen moeite.

Al met al kan gesteld worden dat lang thuis blijven wonen een must is voor iedereen. Het is waar iedereen het liefst naar streeft. Het heeft ook positieve voordelen voor de persoon zelf, maar bovendien ook de zorg in algemeen. Want dan blijft er meer plek over in bejaardentehuizen voor mensen die nog vergaandere hulp nodig hebben.